4 ouă
400 g iaurt grecesc 10% grasime
50 g lapte praf
50 g amidon de porumb
100 g zahăr pentru gălbenușuri + 50 g zahar pentru albușuri
1 praf de copt
1 fiola esenta vanilie
1 fiola esenta lamaie
un praf de sare
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu 50 g zahar pană incep sa arate ca o bezea.
Galbenusurile se bat cu 100 g zahar pana isi dubleaza volumul iar compozitia incepe sa arate ca o crema. Adaugam esenta de vanilie, esenta de lămâie, laptele praf, praful de copt si amidonul de porumb. Batem putin pâna la omogenizare.
Adaugam bezeaua peste compozitia de galbenusuri si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus avand grija sa nu s scoatem aerul din compozitie.
Compozitia astfel obtinuta, se toarna intr-o tava rotunda cu baza detasabila cu diametrul de 20 cm (eu am avut tava cu diametrul de 28 cm dar care are o forma de coronita), tapetata cu hârtie de copt si se da la cuptorul preâncalzit la 160 grade pentru 40 de minute.
Dupa 40 de minute reduceti temperatura cuptorului la 140 de grade pentru inca 10 minute dupa care, opriti focul si lasati tava in cuptor inca 10 minute. Atentie, nu deschideti cuptorul inainte de cele ultime 10 minute de odihna deoarece, preparatul este ca un sufleu si se va lasa.
Dupa 10 minute scoatem tava din cuptor, asezam prajitura pe un platou, o lasam sa se raceasca complet si o pudram cu zahar (sau nu - depinde de preferinta fiecariua)
Prajitura va fi foarte pufoasa, foarte usoara si racoroasa si este foarte indicata ca desert pentru copii, dar si pentru adulti 😉
Să aveți poftă !
Ingrediente - 4 albușuri bătute spumă + 50 g lapte praf + 50 g amidon + 400 g iaurt
Batem spumă 4 gălbenușuri cu 100 g zahăr, adăugăm iaurtul, praful de copt, laptele praf, amidonul
Adăugăm albușurile bătute spumă și omogenizăm ușor compoziția
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, adăugăm compoziția si introducem tava la cuptor la 160 grade pentru 40 de minute + 10 minute la 140 grade
Forma pe care o are ”așa zisul sufleu ” este una aleatorie 🤗 Să aveți poftă !