Ingrediente
400 g spaghetti
200 g șuncă cu straturi de carne
2 ouă + 2 gălbenușuri
4 litri apă pentru fiert spaghetti
150 g parmezan ras
1/2 linguriță usturoi granulat (opțional)
1/2 lingură sare pentru fiert spaghetti
piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
Tăiem bastonașe sunca, dacă are sorici îl indepărtăm.
Intr-o tigaie antiaderentă punem o lingură de ulei, la incins, adăugăm sunca tăiată. Reducem focul la mediu și rumenim 3-4 minute sau până devine aurie și puțin crocantă. Nu aruncați grăsimea lăsată de șuncă în tigaie în timpul prăjirii, ea are rolul de a îngroșa sosul carbonara și a-l face cremos.
Dăm pe răzătoarea mică parmezanul (pentru a se topi mai ușor când îl adăugăm în paste și a forma o pastă cremoasă).
Intr-un bol batem 2 ouă cu 2 gălenușuri până le omogenizăm bine și adăugăm parmezanul ras. Omogenizăm bine compoziția și adăugăm treptat puțină apă de la paste amestecând incontinuu.
Intre timp, fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Oprim 200 ml apă de la fiertul pastelor, iar pastele scurse de apă le adăugăm fierbinți in tigaie peste grăsimea rezultată de la șunca pe care tocmai am rumenit-o. Dacă mai este nevoie (în funcție de cât de bine au fost scurse pastele) mai adăugăm din apă de la fiertul pastelor.
Amestecăm bine pastele și adăugăm compozitia de ou cu parmezan, adăugând apă de la fiertul pastelor. Totul se va face la foc foarte mic pentru ca oul să nu se transforme intr-o ”omletă cu brânză 😉”
Cu un clește pentru paste sau cu coada unei lunguri de lemn amestecăm energic timp de 30 de secunde până la 1 minut în compozitia de paste+ou cu parmezan, ca să obținem acel sos cremos caracteristic pastelor carbonara. Din nou dacă mai este nevoie mai putem adăugăm apă de la fiertul pastelor și sunca rumenită și crocantă.
Punem pe o farfurie, presărăm puțin parmezan ras deasupra, puțin piper proaspăt măcinat si putem servi. Ați obținut o cină delicioasă în doar 15 minute.
Să aveți poftă !
Pregătim ingredientele. Tăiem bastonașe sunca, dacă are sorici îl indepărtăm.
Intr-o tigaie antiaderentă punem o lingură de ulei, la incins, adăugăm sunca tăiată. Reducem focul la mediu și rumenim 3-4 minute sau până devine aurie și puțin crocantă.
Reducem focul la mediu și rumenim 3-4 minute sau până devine aurie și puțin crocantă.
Dăm pe răzătoarea mică parmezanul (pentru a se topi mai ușor când îl adăugăm în paste și a forma o pastă cremoasă)
Intr-un bol batem 2 ouă cu 2 gălenușuri până le omogenizăm bine și adăugăm parmezanul ras. Omogenizăm bine compoziția și adăugăm treptat puțină apă de la paste amestecând incontinuu.
Intre timp, fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe pachet (în acest caz 9 minute).
Oprim 200 ml apă de la fiertul pastelor, iar pastele scurse de apă le adăugăm fierbinți in tigaie peste grăsimea rezultată de la șunca pe care tocmai am rumenit-o. Dacă mai este nevoie (în funcție de cât de bine au fost scurse pastele) mai adăugăm din apă de la fiertul pastelor.
Amestecăm bine pastele și adăugăm compozitia de ou cu parmezan, adăugând apă de la fiertul pastelor.. Totul se va face la foc foarte mic pentru ca oul să nu se transforme intr-o ”omletă cu brânză 😉”
Cu un clește pentru paste sau cu coada unei lunguri de lemn amestecăm energic timp de 30 de secunde până la 1 minut în compozitia de paste+ou cu parmezan, ca să obținem acel sos cremos caracteristic pastelor carbonara. Din nou dacă mai este nevoie mai putem adăugăm apă de la fiertul pastelor și șunca rumenită și crocantă.
Punem pe o farfurie, presărăm puțin parmezan ras deasupra, puțin piper proaspăt măcinat si putem servi. Ati obținut o cină delicioasă în doar 15 minute.
Să aveți poftă !