Platou cu chorizo, prosciutto, mini-mozzarella și măsline
Platou pentru 6 persoane ce conține chorizo (picant sau clasic in funcție de preferințe), prosciutto crud afumat, muschi file de porc crud afumat, minimozzarella, măsline negre si măsline verzi
Platou cu brânzeturi și fructe
Platou pentru 6 persoane ce conține brânză gouda maturata, brânză cheddar, brânză brie, camembert, brânză cu pesto verde si pesto roșu. Fructele puteți să le inlocuiți cu ce aveți, eu am folosit struguri albi și roșii, smochine roșii, curmale. Nelipsite de pe un astfel de platou sunt diverse sortimente dulci (biscuiți cu gem) sau sărate cum ar fi crackerșii cu sau fără mirodenii, grisinele, bagheta feliata.
Platou cu șuncă presată, prosciutto, salam de sibiu și cârnați
Realizat în doar 5 minute, acest platou va schimba in totalitate aspectul mese,or de sărbătoare. Ornați cu busuioc verde și boabe de piper roșu
Platou cu brânză cu mucegai albastru, camembert, emmentaler și fructe
Un platou mai simplu cu patru feluri de brânză, camembert, brie (sau orice brânză cu mucegai albastru), cașcaval emmentaler, brânză maturata și struguri
Platou cu jambon, șuncă țărănească, roșii și ceapă
Nelipsit de pe masă în zi de sărbătoare este platoul țărănesc cu suncă, jambon și ceapă roșie
Platou cu cașcaval svaițer, mini-mozzarella și nuci
Putem descoperi savoarea brânzei (cascaval svaițer, minimozzarella, brânză de oaie in coajă de brad, cașcaval impletit, etc) alături de nuci pecan, alune sarate, migdale, ingrediente care prin combinația potrivită fac din aperitiv un deliciu
Platou în stil italian cu prosciutto, șuncă , brânză cedar și măsline
Putem face o combinație intre doua platouri, unul cu brânză și celăkalt cu preparate din carne. Rezultatul este uimitor. Avem nevoie de șuncă, prosciutto, mozzarella, brânză camenbert, masline si câțiva biscuiți sărați
Platou cu brânză cedar, brânză cu mucegai alb, smochine și struguri
Cașcaval afumat, brânză cheddar, brânză camemebert, cașcaval maturat, struguri, smochine, nuci pecan și migdale prajite (sau orice alte fructe aveți la indemâna - pot fi mere, caise confiate, curmale, etc.)
Platou cu brânză Brie, Camembert, Schweitzer, brânză maturată, nuci, struguri, dulceață de ardei iute, dulceață de ceapă roșie și ornamente făcute în casă (mai jos în pagină găsiți cum se prepară)
Un platou de brânzeturi este o alegere elegantă și versatișă pentru orice eveniment, de la o cină rafinată până la o întâlnire informală cu prietenii. Acesta poate include o varietate de brânzeturi, de la brânzeturi moi precum brie sau camembert, până la brânzeturi tari și maturate sau chiar brânzeturi ce mucegai albastru. Platoul poate fi completat cu nuci, miere, gemuri, etc. Indiferent de combinațiile alese, un platou de brânzeturi este o opțiune perfectă pentru a adăuga un strop de rafinament oricărei mese.
Platou cu ouă de prepeliță, roșii cherry, ardei gras galben și mozzarella - Trei platouri care se completează pe o masă festivă
Pentru aranjarea unui astfel de platou aveți nevoie de roșii cherry, ouă de prepeliță, brânză mozzarella, ardei gras roșu și galben și bineânțeles verdeață
Platou cu măsline negre, măsline kalama ta și cubulețe de lămâie - Trei platouri care se completează pe o masă festivă
Unul din cele mai simple platouri care conține doar trei ingrediente: măsline kalamata, măsline negre si lămâie.
Platou cu mozzarella, rondele de roșii și măsline verzi - Trei platouri care se completează pe o masă festivă
Pe cât de simplu pe atât de mare este efectul pe o masă festivă și avem nevoie doar de roșii, brânză minimozzarella și măsline kalamata. Eu am ornat cu microplante găsite la Kaufland
Doar câteva smochine roșii și câteva fire de microplante pot schimba aspectul unei mese de sărbatoare
Aperitiv pentru copii - ciupercuțe
Câteva roșii cherry, câteva ouă de prepeliță fierte și puțină smântână fermentată pot face deliciul copiilor și totodată este și un aperitiv foarte sănătos
Ingrediente
50 ml apă
60 ml ulei
10 g făină
1 linguriță toppic de căpșuni
1 linguriță toppic caramel
1 linguriță sirop de mentă
un praf de sare
Punem toate ingredientele într-un blender vertical și mixăm 30 de secunde pentru omogenizare.
Compoziția rezultată o impărțim în trei boluri.
Punem în fiecare bol una din culorile pe care dorim să le obținem și omogenizăm.
Punem o tigaie antiaderentă le plită la incins, cănd este fiebinte reducem focul la mediu și adăugăm câte o lingură din fiecare culoare. Când incepe să fie ca o ”dantelă” (maxim 30 de secunde), o întoarcem cu grijă și mai lăsăm 10-15 secunde (atenție se va arde destul de ușor)
Le scoatem pe o hârtie de copt și lăsăm la răcit.
Pot fi folosite pe orice fel de platou pentru o masă festivă și ”DA” sunt comestibile 😉