Ingrediente
mere
rețeta cu cele mai putine ingrediente 😉
Mod de preparare
Și pentru că a venit toamna, iar anul acesta avem roade bogate, m-am gândit că nu ar fi rău să fac niște mere deshidratate pentru iarnă. Merele care cad inainte de a fi culese de drept, pot fi facute chipsuri si vor fi foarte apreciate pe timp de iarna.
Le-am spălat, le-am zvântat în prosoape de hârtie și le-am tăiat in felii subtiri de 3-4 mm (depinde câta rabdare aveti). Fructele proaspete si feliate nu trebuie utilizate imediat pentru a nu oxida. Le putem deshidrata la cuptor sau la deshidrator.
Feliile de mere vor fi asezate in tavițele unui deshidrator pentru uscare. Setăm temperatura la 50-60 grade (dealtfel aparatul indica temperatura de deshidratare pentru fiecare categorie de fructe și legume), pornim aparatul și gata. Procesul va dura in jur de 8-10 ore in functie de grosimea feliilor
Cele deshidratate la cuptor, le-am sezat pe un gratar la cuptor si vor sta la o temperatura de 60 grade pana vedem ca au eliminat apa. După care, oprim cuptorul dar lăsăm ușa cuptorului intredeschisă pentru evaporarea umiditătii din interior
După terminarea procesului de uscare, se vor lăsa să se răcească complet, după care le putem depozita in borcane de sticla etanse, cutii de plastic cu capac, etc
Merele le-am spălat, le-am zvântat în prosoape de hârtie și le-am tăiat in felii subtiri de 3-4 mm (depinde câta rabdare aveti)
Feliile de mere vor fi asezate in tavițele unui deshidrator pentru uscare. Setăm temperatura la 50-60 grade (dealtfel aparatul indica temperatura de deshidratare pentru fiecare categorie de fructe și legume), pornim aparatul și gata. Procesul va dura in jur de 8-10 ore in functie de grosimea feliilor
Așa vor arăta după deshidratare
Chipsurle vor fi delicioase pe timp de iarnă. Să aveți poftă !