Ingrediente
6 ouă
200 g zahăr (o cană)
180 g făină (o cană)
100 ml ulei (12 linguri)
10-15 g cacao
5 g praf de copt (1/2 plic)
coajă de lămâie
coajă de portocală
1 fiolă esență vanilie
1 fiolă esență lămâie
un praf de sare
Mod de preparare
Separăm albușurile de gălbenușuri și batem albusurile cu zahărul până obținem o bezea fermă. Gălbenușurile le amestecăm cu un praf de sare pentru intensificarea culorii. Adăugăm uleiul treptat amestecând ușpr și galbenușurile peste albușuri și amestecăm (mixer la viteză mică) până se omogenizează compoziția. Adăugăm și coaja de lămâie și portocală (dacă nu aveți fructe proaspete, găsiți în comerț pliculețe cu coajă de lămâie și portocală pe care le puteți avea la îndemână oricând), esența de vanilie și lămâie.
Amestecăm făina cu praful de copt, o adăugăm în compoziția de ouă și amestecăm ușor până se încorporează toată făina. Separăm compoziția ăn două boluri iar in unul din ele adăugăm cele 2 linguri de cacao trecută prin sită ca să nu aibă bulgărași.
Ungem o tavă cu puțin unt. Incepem să punem în tavă câte 2-3 linguri din compoziția fără cacao, după care 2-3 linguri din compoziția cu cacao. Procedăm astfel până terminăm de pus în tavă ambele compoziții.
Introducem tava la cuptorul preâncălzit la 185-190 grade celsius pentru 35-40 minute sau până trece testul cu scobitoarea. Scoatem din tavă, lăsăm să se răcească și porționăm.
Să aveți poftă !
Separăm albușurile de gălbenușuri și batem albusurile cu zahărul până obținem o bezea fermă. (Eu am intotdeauna ajutoare când vine vorba de ”ceva dulce”😉)
Gălbenușurile le amestecăm cu un praf de sare pentru intensificarea culorii.
Dacă nu aveți fructe proaspete, găsiți în comerț pliculețe cu coajă de lămâie și portocală pe care le puteți avea la îndemână oricând.
Adăugăm uleiul treptat amestecând ușor și galbenușurile peste albușuri și amestecăm (mixer la viteză mică) până se omogenizează compoziția. Adăugăm și coaja de lămâie și portocală, esența de vanilie și lămâie.
Amestecăm făina cu praful de copt, o adăugăm în compoziția de ouă și continuăm să amestecăm ușor până se încorporează toată făina.
Separăm compoziția ăn două boluri iar in unul din ele adăugăm cele 2 linguri de cacao trecută prin sită ca să nu aibă bulgărași.
Ungem o tavă cu puțin unt.
Incepem să punem în tavă câte 2-3 linguri din compoziția fără cacao, după care 2-3 linguri din compoziția cu cacao. Procedăm astfel până terminăm de pus în tavă ambele compoziții.
Introducem tava la cuptorul preâncălzit la 180-185 grade celsius pentru 35-40 minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Scoatem din tavă, lăsăm să se răcească și porționăm.
Așa arată în secțiune.
Să aveți poftă !