Ingrediente
bacon feliat
(cantitatea este in functie de preparatele la care doriți să le utilizați)
sirop de arțar (poete fi inlocuit cu miere)
Poate fi consumat ca:
cipsuri intregi la aperitiv
cipsuri intregi sau mărunțite la o salată de cartofi
cipsuri mărunțite peste ouă ochiuri
cipsuri lângă un mușchiuleț la grill pentru aspect și savoare
etc.
Mod de preparare
Tapetam o tavă cu hârtie de copt, așezăm fâșiile de bacon (trebuie sa fie foarte subțiri) și le dăm la cuptor 10 minute la 160-170 °C până devin crocante.
După 10 minute, scoatem tava, ungem feliile de bacon cu sirop de artar si le dam din nou la cuptor pentru inca 5 minute.
De fapt nu vrem să le prăjim ci doar să le uscam si sa caramelizăm stratul de sirop de arțar, ca să devină crocante și delicioase.
Le scoatem pe prosoape absorbante, le lăsăm să se răcească (răcindu-se ele devin crocante). Sunt gata de a fi servite și sunt foarte delicioase.
Pot fi consumate ca:
cipsuri intregi la aperitiv
cipsuri intregi sau mărunțite la o salată de cartofi
cipsuri mărunțite peste ouă ochiuri
cipsuri lângă un mușchiuleț la grill pentru aspect și savoare, etc.
Să aveți poftă !
Tapetam o tavă cu hârtie de copt, așezăm fâșiile de bacon (trebuie sa fie foarte subțiri)
Dăm la cuptor 10 minute la 160-170 °C până devin crocante. După 10 minute, scoatem tava, ungem feliile de bacon cu sirop de artar si le dam din nou la cuptor pentru inca 5 minute.
Le scoatem pe prosoape absorbante, le lăsăm să se răcească (răcindu-se ele devin crocante).
Să aveți poftă !