Ingrediente
Pentru salată:
500 g baby spanac
1/2 ardei kapia roșu
1/2 ardei kapia galben
1/2 ardei kapia verde
câteva tije de apio
varză roșie
amestec de condimente pentru salată (opțional)
Dressing
1 parte oțet 6 grade
2 părți apă
sare
1 linguriță zahăr (puteți înlocui cu miere)
Mod de preparare
Tijele de apio (țelină) le spălăm, le ștergem cu prosoape de hârtie și le tăiem bucăți potrivit de mari.
Facem același lucru cu toate legumele, iar pentru a te bucura de textura lor este bine să nu pregătești salata cu mult timp înainte de a o consuma.
Ardeiul gras îl tăiem felii mai groase sau mai subțiri în funcție de preferințe. Adăugăm puțină varză roșie tocată. Cantitățile sunt orientative, de preferință parți egale, mai puțin spanacul care este ”vedeta”.
Amestecam intr-un pahar toate cantitățile de la dressing și așteptăm să se topească sarea și zahărul.
Adăugăm dressingul peste legumele tăiate, amestecăm și servim. Este o salată delicioasă care se obtine fără prea mare efort și are un aspect deosebit.
Să aveți poftă !
Spanacul îl spălăm, îl punem la scurs pe prosoape de hârtie și îl lîsîm 5-10 minute să se elimine apa de la spălare.
Ardeiul gras îl tăiem felii mai groase sau mai subțiri în funcție de preferințe.
Procedăm identic cu ardeiul gras verde ...
... și cel galben.
Tijele de apio (țelină) le spălăm, le ștergem cu prosoape de hârtie și le tăiem bucăți potrivit de mari.
Adăugăm puțină varză roșie tocată. Cantitățile sunt orientative, de preferință parți egale, mai puțin spanacul. Asezăm intr-un vas jumătate din cantitățile menționate ...
... adăugăm și jumătate din cantitatea de spanac, după care completăm cu restul legumelor rămase.
Peste ultimul strat dăugăm dressingul și amestecam. Lăsăm 10-15 minute ca legumele să-și completeze gusturile și putem servi.
Să aveți poftă !