1 - Platou cu măsline negre, măsline kalamata si cubulețe de lămâie
1 - Platou cu măsline negre, măsline kalamata si cubulețe de lămâie
3 - Platou cu mozzarella, rondele de roșii și măsline verzi
Ingrediente
roșii cherry
ouă de prepeliță
mini mozzarella
ardei gras galben
frunze de salată creață
măsline negre
măsline kalamata
măsline verzi
lămâie
Mod de preparare
Ouale de prepelita spalate cu grija se vor pune la fiert intr-o oala cu apa rece si un praf de sare, cca 5 minute
Dupa fierbere, se va elimina apa fierbinte din oala, se adaugata apa rece si cateva cuburi de gheata (optional), se lasa cca 5 minute pentru a se raci foarte bine.
Ouale fierte tari se vor curata de coaja, se taie in jumatati.
Salata se spală, se usuca intr-un prosop de hartie si se rupe bucati mari. Rosiile se spala si se tamponeaza cu un servetel de hârtie.
Se pregateste un platou, de preferinta negru, deoarece face contrast cu celelalte ingrediente care vor fi asezate pe el. După imaginatia fiecaruia, asezati ingredientele pregatite, acoperiti cu folie alimentara si dati la frigider până la servire.
Intr-un bol asezam alternativ masline negre, masline kalamata, cubulete de lamâie si adăugam cateva betisoare (sau scobitori) pentru servire.
În alt bol adaugam un amestec de mini mozzarella si masline verzi, decorat cu firișoare de verdeața (in cazul de față grâu incoltit).
Am obtinut astfel intr-un timp foarte scurt si fara mult efort, 3 platouri care se completează foarte bine si care, prin coloristica diversificată vor da un aspect placut mesei.
Mix de aperitive (când sunt la masă mai puține persoane)
O masă de Paște linistită in familie