Ingrediente:
Pentru 2 forme de chec avem nevoie de:
500 g de pișcoturi (Savoiardi)
500 g de brânză mascarpone
400 g frișcă neândulcită cu 32% grăsime
1 pliculet de intăritor pentru frișcă
2-3 linguri de zahăr pudră
un compot de fructe
fructe proaspete- zmeura, mure, coacăze - pentru decor
Topping de zmeură (sau orice alt fel de topping de fructe doriți)
Mod de preparare
Frișca rece, scoasă de la frigider o punem în bolul mixerului și o batem la viteză medie spre mare pentru 2-3 minute sau până devine fermă.
Când frișca este fermă, adăugăm brânza mascarpone, treptat câte o lingură și amestecăm la viteză minimă până incorporăm toată cantitatea.
Pregătim 2 forme de chec cu fundul detașabil, tapetăm fundul acestora cu hârtie de copt. Luăm fiecare pișcot de șampanie, îl scufundăm in siropul de la un compot de fructe și îl așezăm în formă. Crema obținută anterior o împărțim în două, jumatate din cantitate o punem peste stratul de piscoturi, iar cu cealaltă jumătate vom orna prăjitura. Peste stratul de cremă vom pune un topping de fructe (zmeură în acest caz), adăugăm fructele din compot (scurse de suc în prealabil). Procedăm identic cu cel de-al doilea strat de pișcoturi (scufundăm pișcoturile în sucul de compot și le așezăm în formă).
În compoziția de cremă rămasă, adăugăm un plic de întăritor pentru frișcă și batem la viteza mică a mixerului timp de 30 de secunde pentru omogenizare (în acest fel crema își va menține forma timp îndelungat) și ornăm.
Decorăm cu fructe proaspete de sezon și dăm forma la frigider pentru 4 ore sau până a doua zi.
Scoatem de la frigider, îndepărtăm marginile detașabile ale formei, porționăm și servim.
Să aveți poftă !
Frișca rece, scoasă de la frigider o punem în bolul mixerului și o batem la viteză medie spre mare pentru 2-3 minute sau până devine fermă.
Când frișca este fermă, adăugăm brânza mascarpone, treptat câte o lingură și amestecăm la viteză minimă până incorporăm toată cantitatea.
Pregătim 2 forme de chec cu fundul detașabil, tapetăm fundul acestora cu hârtie de copt.
Luăm fiecare pișcot de șampanie, îl scufundăm in siropul de la un compot de fructe și îl așezăm în formă.
Crema obținută anterior o împărțim în două, jumatate din cantitate o punem peste stratul de piscoturi, iar cu cealaltă jumătate vom orna prăjitura.
Peste stratul de cremă vom pune un topping de fructe (zmeură în acest caz), adăugăm fructele din compot (scurse de suc în prealabil).
Procedăm identic cu cel de-al doilea strat de pișcoturi (scufundăm pișcoturile în sucul de compot și le așezăm în formă).
În compoziția de cremă rămasă, adăugăm un plic de întăritor pentru frișcă și batem la viteza mică a mixerului timp de 30 de secunde pentru omogenizare (în acest fel crema își va menține forma timp îndelungat) și ornăm.
Decorăm cu fructe proaspete de sezon și dăm forma la frigider pentru 4 ore sau până a doua zi.
Scoatem de la frigider, îndepărtăm marginile detașabile ale formei, porționăm și servim.
Să aveți poftă !
În cazul în care nu avem topping de fructe, o altă variantă ar fi să punem doar fructe după primul strat de cremă .....
.... să adăugăm al doilea strat de pișcoturi ....
... și după ce îndepărtăm marginile detașabile să ornăm doar cu frișcă și fructe de pădure (în acest caz eu am folosit doar coacăze)