Ingrediente
400 g pulpă porc
boia de ardei dulce
1 dovlecel
1 ardei gras roșu
1 ardei gras verde
1 ardei gras galben
1 ceapă rosie
1 ceapă albă
1 linguriță miere (sau zahăr brun)
2-3 linguri ulei de măsline
sare
piper
busuioc mărunțit
busuioc verde decor (opțional)
Mod de preparare
Pregătim legumele, le spălăm legumele și le ștergem cu un prosop de hârtie. Puteți folosi orice legume doriți și pe care să le savurați cu plăcere în funcție de preferințele dvs. La fel procedăm și cu cartofii. Eu am avut cartofi noi, dar puteți folosi orice fel de cartofi aveți la dispoziție. După ce le-am spălat le tăiem cuburi mari.
Într-un bol amestecăm toate legumele, mai puțin ceapa - pe ea o vom căli separat.
Într-o tigaie antiaderentă, punem 1 lingură ulei de măsline, adăugăm ceapa și o călim la foc mediu 2-3 minute, doar cât să prindă o culoare arămie.
Transferăm ceapa într-un bol, adăugăm în aceeași tigaie 2 linguri ulei de măsline și călim legumele 6-8 minute la foc mediu spre tare (fără condimente ca să rămână aldente). Adăugăm ceapa călită, busuioc mărunțit, sare , piper proaspăt măcinat și transferăm totul într-un vas termorezistent.
Separat gătim friptura, care a fost adusă la temperatura camerei și asezonată cu sare, piper și boia de ardei dulce. Eu am gătit-o la un cuptor electric, dar poate fi făcută la fel de bine la grătar împreună cu cartofii. Pe primul grătar am pus o felie de pulpă și cartofii tăiați pe jumătate, iar deasupra pe al doilea grătar restul de pulpă pentru ca sucul din care se va scurge în timpul gătirii să se scurgă pe cartofi, aceștia împrumutând în acest fel gustul fripturii.
După ce carnea s-a rumenit o transferăm intr-un vas termorezistent. La fel procedăm și cu cartofii. Friptura puteți să o lăsați bucată întreagă sau să o feliați (eu am preferat să o feliez 😉)
Aranjăm pe farfurie și servim. Pare complicat dar nu este deloc și în mai puțin de o oră aveți un meniu pe cinste, cu care puteți impresiona și pe cel mai cârcotaș musafir 😃
Să aveți poftă !
Spălăm legumele și le ștergem cu un prosop de hârtie. Puteți folosi orice legume doriți și pe care să le savurați cu plăcere în funcție de preferințele dvs.
La fel procedăm și cu cartofii. Eu am avut cartofi noi, dar puteți folosi orice fel de cartofi aveți la dispoziție
Începem prin a tăia cuburi mari dovleceii
... după care urmează ardeii - cel verde ...
... cel galben
... cel roșu
... ceapa roșie și albă
Într-un bol amestecăm toate legumele, mai puțin ceapa - pe ea o vom căli separat
Într-o tigaie antiaderentă, punem 1 lingură ulei de măsline, adăugăm ceapa și o călim la foc mediu 2-3 minute, doar cât să prindă o culoare arămie
Transferăm ceapa într-un bol, adăugăm în aceeași tigaie 2 linguri ulei de măsline și călim legumele 6-8 minute la foc mediu spre tare (fără condimente ca să rămână aldente)
Adăugăm ceapa călită, busuioc mărunțit, sare , piper proaspăt măcinat și transferăm totul într-un vas termorezistent.
Separat gătim friptura, care a fost adusă la temperatura camerei și asezonată cu sare, piper și boia de ardei dulce. Eu am gătit-o la un cuptor electric, dar poate fi făcută la fel de bine la grătar împreună cu cartofii.
Pe primul grătar am pus o felie de pulpă și cartofii tăiați pe jumătate, iar deasupra pe al doilea grătar restul de pulpă pentru ca sucul din care se va scurge în timpul gătirii să se scurgă pe cartofi, aceștia împrumutând în acest fel gustul fripturii.
După ce carnea s-a rumenit o transferăm intr-un vas termorezistent. La fel procedăm și cu cartofii. Friptura puteți să o lăsați bucată întreagă sau să o feliați (eu am preferat să o feliez 😉)
Aranjăm pe farfurie și servim. Pare complicat dar nu este deloc și în mai puțin de o oră aveți un meniu pe cinste, cu care puteți impresiona și pe cel mai cârcotaș musafir 😃
Să aveți poftă!