Ingrediente
pentru 4 persoane
750 ml apă
230 malai Boromir (pantru alt tip de făina va trebui să testați întâi consistența)
8 g de sare
200 g caș de oaie proaspăt frământat
100 g mozzarella
(sau orice alt fel de brânză doriți cae să se topească atunci când este introdusă la cuptor)
80-100 g unt 80% grăsime
piper cayenne (opțional)
chili mărunțit (opțional)
Mod de prepaare
În primul rând trebuie să facem o mămăligă. Pentru că va trebui să o băgăm la cuptor ea trebuie să fie mai moale decât cea pe care o facem în mod normal (dar trebuie să fie coaptă). Deci cantitatea de apă față din rețeta normală de 750 ml apă, va trebui să folosim doar 230 g mălai. Atenție la mălai, cu cât este mai fin măcinat cu atât mămăliga va fi mai ”vârtoaă” (mai tare)
După ce mămăliga este gata (adică miroase a copt), dăm focul la minim ca să o mentinem caldă. Ungem cu unt un vas de yena, sau orice alt vas de ceramică care poate fi introdus la cuptor, punem un strat de mămăligă, aproximativ de 1.5 - 2.0 cm, după care adăugăm un strat de brânză ( in cazul meu caș de oaie frământat) . Urmează să punem al doile stret de mămăligă, după care adăugăm unt din loc în loc pe toată suprafața vasului.
Ultimul strat va fi de brânză. Aici puteți adăuga mozzarella (dar nu este obligatoriu), cașcaval, sau orice alt fel de brânză care se topește. Intruducem vasul la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180-180 grade celsius pentru 10 - max 15 minute . Preparatul este gata, trebuie servit imediat altfel brânza se va solidifica (întări), deci trebuie să aveți farfuriile și ouăle ochiuri pregătite 😉
Aranjăm pe farfurie, pune un ou ochi deasupra, presărăm granule de chili (opțional), boabe de piper cayenne sau orice altceva după preferință.
Să aveți poftă !
În primul rând trebuie să facem o mămăligă. Pentru că va trebui să o băgăm la cuptor ea trebuie să fie mai moale decât cea pe care o facem în mod normal (dar trebuie să fie coaptă). Deci cantitatea de apă față din rețeta normală de 750 ml apă, va trebui să folosim doar 230 g mălai. Atenție la mălai, cu cât este mai fin măcinat cu atât mămăliga va fi mai ”vârtoasă” (mai tare) rețeta aici.
După ce mămăliga este gata (adică miroase a copt), dăm focul la minim ca să o mentinem caldă. Ungem cu unt un vas de yena, sau orice alt vas de ceramică care poate fi introdus la cuptor ....
.... punem un strat de mămăligă, aproximativ de 1.5 - 2.0 cm, după care ....
... adăugăm un strat de brânză ( in cazul meu caș de oaie frământat) .
Urmează să punem al doile stret de mămăligă, după care adăugăm unt din loc în loc pe toată suprafața vasului.
Ultimul strat va fi de brânză. Aici puteți adăuga mozzarella (dar nu este obligatoriu), cașcaval, sau orice alt fel de brânză care se topește. Intruducem vasul la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180-180 grade celsius pentru 10 - max 15 minute . Preparatul este gata, trebuie servit imediat altfel brânza se va solidifica (întări), deci trebuie să aveți farfuriile și ouăle ochiuri pregătite 😉
Aranjăm pe farfurie, pune un ou ochi deasupra, presărăm granule de chili (opțional), boabe de piper cayenne sau orice altceva după preferință.
Să aveți poftă !