Ingrediente
6 oua
50 ml lapte cu 3,5% grasime
2-3 linguri ulei
brânza cu pesto verde (puteți inlocui cu cașcaval)
brânză maturata (puteți inlocui cu brânza de oaie frământată)
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras galben
1 ardei semi-iute (bulgăresc) fără semințe
sare
piper
Mod de preparare
Într-un bol (castron) punem cele 6 ouă intregi, adăugăm sare și piper si le batem cu un tel.
Tăiem cubulețe, brânza, ardeiul roșu, ardeiul galben si feliute subtiri ardeiul iute
Intr-o tigaie antiaderentă, incălzită anterior punem 2-3 linguri de ulei și îl distribuim pe toata suprafața. Peste ouăle bătute adăugăm cele 50 ml lapte, omogenizăm compoziția și o turnam in tigaia pregatită anterior.
Dăm focul la mediu și punem capac pentru aproximativ 3-4 minute. După cele 3-4 minute omleta ar trebui să arate coaptă doar pe jumătate având incă ou nesolidificat deasupra.
Adăugăm ingredientele pregatite ardeii si brânza, distribuindu-le uniform pe toată suprafața. Punem capacul la loc și mai lasăm inca 2-3 minute, sau până se topește brânza.
Omleta va fi foarte pufoasă, deci singura șansă să o transferați intreagă pe un platou este să inclinati tigaia, Va fi foarte simplu, omleta va aluneca ușor direct pe platou.
Să aveți poftă !
Într-un bol (castron) punem cele 6 ouă intregi, adăugăm sare și piper si le batem cu un tel.
Tăiem cubulețe, brânza, ardeiul roșu, ardeiul galben si feliute subtiri ardeiul iute
Intr-o tigaie antiaderentă, incălzită anterior punem 2-3 linguri de ulei și îl distribuim pe toata suprafața Peste ouăle bătute adăugăm cele 50 ml lapte, omogenizăm compoziția și o turnam in tigaia pregatită anterior.
Dăm focul la mediu și punem capac pentru aproximativ 3-4 minute. Așa ar trebui să arate omleta după cele 3-4 minute (adica coaptă doar pe jumătate având incă ou nesolidificat deasupra)
Adăugăm ingredientele pregatite ardeii si brânza, distribuindu-le uniform pe toată suprafața. Punem capacul la loc și mai lasăm inca 2-3 minute.
Omleta va fi foarte pufoasă, deci singura șansă să o transferați intreagă pe un platou este să inclinați tigaia. Va fi foarte simplu, omleta va aluneca ușor direct pe platou.
Să aveți poftă !