160 g peste ton bucați din conservă
200 g fasole roșie din conservă
100 g salată verde
200 g roșii Cherry galbene si roșii
100 g fasole verde păstăi
2 ardei kapia roșu și galben
10-15 măsline fără sâmburi
50 g porumb din conservă
4 linguri suc de lămâie
uleiul de la conserva de ton
1-2 ouă fierte tari
sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Curatam si spalam bine legumele. Spalam bine salata verde si o rupem bucati mari, atat de mare cat ne dorim, rosiile cherry le taiem jumatati, maslinele fara samburi le taiem rondele, ardeiul kapia taiat rondele sau cubulete (dupa preferinta),pastaile de fasole verde le fierbem in apa cu sare 3 minute si le taiem aproximativ de 3 cm.
Fasolea rosie (prefiarta) o punem intr-o sita si o clatim bine cu apa rece.
Intr-un bol amestecam bine sucul de lamaie, sarea, piperul, uleiul ramas de la conseva de ton si punem dressingul rezultat la frigider.
Este de preferat ca salata sa fie facuta in boluri sau farfurii pentru fiacare persoana in parte. Astfel, se vor aseza in straturi ingredientele: asezam intai cateva frunze de salata, urmeaza cateva pastai de fasole, rosiile cherry garbene si rosii, cateva boabe de porimb si cateva rondele de masline si ardei. Impartim cantitatea de peste din conserva in 2 portii, una din ele o asezam acum peste straturile de legume, dupa care repetam straturile. Pentru final, pastram cateva frunze de salata, decoram cu ou fiert taiat in sferturi si dam la rece in frigider pentru 15 minute.
Scoatem din frigider, asezonam salata cu dressingul (fara insa sa amestecam) si servim. Este de preferat sa faceti un surplus de dressing pe care sa-l puneti int-un bol pe masa, pentru ca fiecare sa poata sa-si suplimenteze dressingul la salata dupa gust.
Curătăm și spălăm bine legumele. Tăiem salata verde atât de mare cat ne place, roșiile cherry le tăiem jumătăți
Ardeiul kapia îl tăiem rondele sau cubulețe (după preferință)
Fasolea roșie (prefiartă) o punem intr-o sită și o clătim bine cu apă rece.
Salata o spălăm, o scuegem de apă și o rupem in bucăți mari.
Este de preferat ca salata sa fie facuta in boluri sau farfurii pentru fiacare persoana in parte. Astfel, se vor aseza in straturi ingredientele: asezam intai cateva frunze de salata, urmeaza cateva pastai de fasole, rosiile cherry garbene si rosii, cateva boabe de porimb si cateva rondele de masline si ardei. Impartim cantitatea de peste din conserva in 2 portii, una din ele o asezam acum peste straturile de legume, după care repetăm straturile.
Pentru final, pastram cateva frunze de salata, decoram cu ou fiert taiat in sferturi si dam la rece in frigider pentru 15 minute.
Scoatem din frigider, asezonam salata cu dressingul (fara insa sa amestecam) si servim.
Să aveti poftă !