4-5 vinete potrivite ca mărime
50-80 ml ulei de măsline
2 legaturi ceapă verde
1 ardei gras roșu
1 ardei gras verde
2 roșii
un borcan de 330 g ciuperci intregi
2 lngurițe vegeta
100 g cașcaval ras
pătrunjel (pentru ornat)
1/2 lămâie
sare
piper
Mod de preparare
Taiem vinetele in jumătăți pe lungime și le scobim de seminte cu o lingura.
Tocam ardeiul roșu si verde, pulpa de vinete scobita, rosiile taiate cubulete si feliem subtire ciupercile. Incingem o tigaie in care am pus ulei de masline si sotăm legumele, pana cand se elimina apa lasata de legume, punem 2 lingurite de vegeta, piper proaspat macinat, omogenizăm si dam la rece.
Separat taiem marunt ceapa verde si o călim in 2 linguri de ulei pana incepe sa-si schimbe culoarea, o stropim cu cateva picaturi de suc de lămâie (pentru a diminua mirosul de ceapa) dupa care o lasam sa se raceasca.
Dupa ce toate ingredientele s-au racit, adaugam ceapa calita peste legume si 1/3 din cascavalul ras (care leaga compozitia), omogenizam, gustam de sare si piper, daca este nevoie putem sa mai adaugam, omogenizam din nou si umplem vinetele cu aceasta compozitie.
Tapetam o tava cu hârtie de copt, aseazam vinetele umplute in tava, acoperim cu folie de aluminiu in care facem cu un cutit cateva gauri (sa se elimine vaporii de apa) si dam la cuptorul preincalzit la 220 grade pentru 25 de minute.
Dupa 25 de minute, inlaturam folia de aluminiu, mai lasam 10 minute sau pana vinetele capata o culoare aurie (fara sa se arda), adaugam inca 1/3 din cascaval, lasam la cuptor maxim 1-2 minute si scoatem tava.
Luam cu o paleta vinetele din tava si le asezam pe un platou, decoram cu putin din cascavalul ramas, frunze de patrunjel, ardei și rosii cuburi.
Să aveți poftă !
Spălăm vinetele, le taiem in jumătăți pe lungime și le scobim mijlocul cu o lingura.
Tocam ardeiul roșu si verde, rosiile taiate cubulete si feliem subtire ciupercile.
Tăiem cubulețe pulpa rezultată de la scobitul vinetelor.
Incingem o tigaie in care am pus ulei de masline si sotăm legumele, pana cand se elimina apa lasata de legume.
Călim legumele adăugăm 2 lingurițe de vegeta, piper proaspăt măcinat, omogenizăm si dăm la rece.
Dăm pe răzătoare cașcavalul
După ce toate ingredientele s-au răcit, adăugăm ceapa călită peste legume sș 1/3 din cașcavalul ras (care leagă compoziția), omogenizăm, gustăm de sare și piper, dacă este nevoie putem să mai adăugăm, omogenizăm din nou și umplem vinetele cu această compoziție.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, asezăm vinetele umplute in tavă, acoperim cu folie de aluminiu în care facem cu un cuțit câteva găuri (să se elimine vaporii de apă) și dăm la cuptorul preincalzit la 220 grade pentru 25 de minute.
Luăm cu o paleta vinetele din tavă si le asezăm pe un platou, decorăm cu putin din cascavalul ramas (opțional), frunze de pătrunjel, ardei și roșiicuburi. Să aveți poftă !