450 g ciuperci (intregi la borcan masă netă)
500 ml apă
50 g de făină albă
20 ml ulei vegetal
1 cub knorr legume
piper proaspat măcinat
pătrunjel, fulgi de chilli, boabe de piper roșu cayenne (optional)
Se poate servi atat calda cât si rece alaturi de o mămăliguță calda, moale, făcută din:
300 ml apă,
1/2 linguriță sare
100 g mălai glisat.
Mod de preparare
Ciupercile, le spalam si le taiem feliute potrivit de groase, 3-4 mm. (Ciupercile mai mari le tăiem feliuțe, ciupercile mici le putem lăsa întregi).
Intr-un bol punem 200 ml apă, adăugăm 50 g făină albă, omogenizăm bine compoziția până nu mai avem ”cocoloașe” după care adăugăm restul de apă și omogenizăm bine compoziția.
Punem intr-o cratiță 2-3 linguri de ulei, adăugăm ciupercile condimentăm cu sare, piper, amestecăm. Lăsăm vasul la foc mediu 3-4 minute până scade 1/3 din apa de la ciuperci. Când ciupercile sunt călite, adăugăm în ”fir subțire” compoziția de apă cu făină și amestecăm la foc mediu până se ingroașă .
Gata, oprim focul si lasam 5-10 minute la odihna. Am optinut un preparat delicios in doar 30 de minute. Se poate servi atat calda cât si rece alaturi de o mămăliguță calda, moale, făcută din 300 ml apă, 1/2 linguriță sare și 100 g mălai glisat.
Sa aveti pofta !
450 g ciuperci (intregi la borcan masă netă)
Ciupercile mai mari le tăiem feliuțe, ciupercile mici le putem lăsa întregi.
Punem intr-o cratiță 2-3 linguri de ulei, adăugăm ciupercile condimentăm cu sare, piper, amestecăm. Lăsăm vasul la foc mediu 3-4 minute până scade 1/3 din apa de la ciuperci.
Intr-un bol punem 200 ml apă, adăugăm 50 g făină albă, omogenizăm bine compoziția până nu mai avem ”cocoloașe” după care ....
.... adăugăm restul de apă și omogenizăm bine compoziția.
Când ciupercile sunt călite, adăugăm în ”fir subțire” compoziția de apă cu făină, adăugăm și un cub knorr legume pentru un gust mai pronunțat și ...
... amestecăm la foc mediu până se ingroașă . Oprim focul.
Putem decora cu piper roșu cayenne, fulgi de chilli, pătrunjel verde , etc. (după preferință)
Să aveți poftă !
Se poate servi atat calda cât si rece alaturi de o mămăliguță calda, moale, făcută din 300 ml apă, 1/2 linguriță sare și 100 g mălai glisat.
Să aveți poftă !