Ingrediente:
300 g pappardelle
parmezan
20 ml ulei de măsline
20 g unt cu 80% grăsime
roșii cherry
sare si piper
busuioc verde (sau mărunțit)
Mod de preparare
Fierbem pastele cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, le scurgem de apa in care au fiert dar nu inainte de a opri 50-100 ml din aceasta.
Intr-o tigaie, punem untul, uleiul cateva rosii cherry si mai lasam la foc mediu 2-3 minute.
Punem pappardellele scurse de apa peste compozitia din tigaie, mai adaugam putin din apa pe care am oprit-o de la fiertul pastelor si amestecam. Asezonăm cu sare, piper parmezan ras și busuioc. Lasam inca 1-2 minute la fiert. Gustam de sare si piper si putem sa mai adaugam putin busuioc. Daca nu aveti busuioc proaspat, puteti folosi busuioc uscat maruntit.
Punem compozitia astfel obtinuta pe un platou si decoram cu cipsuri de parmezan si rosii cherry. Preparatul este delicios. Pofta buna!
Putem folosi pappardelle simple cu ou sau cu picante in funcșie de preferința fiecăruia.
Dăm pe răzătoarea mică 2/3 din cantitatea de parmezan ....
.... restul de parmezan îl răzuim pe partea de ”feliere” pentru a obține chipsuri pentru decor.
Intr-o tigaie, punem untul, uleiul cateva rosii cherry si mai lasam la foc mediu 2-3 minute la foc mediu.
Fierbem pastele cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, le scurgem de apa in care au fiert dar nu inainte de a opri 50-100 ml din aceasta. Asezonam de sare si piper si putem sa mai adaugam putin busuioc. Daca nu aveti busuioc proaspat, puteti folosi busuioc uscat maruntit.
Așezam pe farfurie și decorăm cu roșii cherry și chipsuri de parmezan.