1 ceapă
4-5 cartofi
2-3 morcovi
1/2 țelina potrivită
1 ardei gras roșu
100 g mazăre verde
10-15 păstăi de fasole verde
knorr legume
1/2 lingurită borș magic (optional)
pătrunjel
2 roșii
Mod de preparare
Se spalam si se curatma de coaja legumele, ceapa, morcovul, telina se taie cubulete mici. Se curata, se spala cartofii si se taie in cuburi potrivite. Pastaile de fasole verde se vor taia de 2,5-3,5 cm. Ardeiul gras rosu se taie fasii aproximativ egale cu fasolea verde.
Punem 2 linguri de ulei de floarea soarelui intr-o cratita si calim ceapa, morcovul, si rosiile taiate cubulete, adaugam knorr legume. Se toarna apa fierbinte in cratita peste legume in functie de câtă supa vrem sa avem la final. Acum adaugam cartofii, mazarea, fasolea si ardeiul si lasam sa fiarba incet aproximativ 10-15 minute (sau pana cartofii sunt fierti).
Potrivim de sare si piper dupa gust, oprim focul si punem frunze de patrunjel tocat. Gata, supa poate fi servita.
Cantitatile din reteta sunt pentru 4-5 de litri supa. Daca doriti o cantitate mai mica de supa reduceti proportional cantitatile din reteta.
Morcov+telină tăiate cubulețe
Roșii tăiate cubulțte
Zuchini galben și verde tăiat cubulețe
Amestec de mazare+fasole verde+morcov
Ardei gras roșu tăiat fasii
Cartofi tăiați cubulețe potrivite
Fierbem toate ingredientele 10-15 minute
Gustăm și daca mai este nevoie adăugam sare, piper si 1/2 linguriță borș magic (opțional)
Să aveți poftă !