Ingrediente
2 ouă
1-2 linguri ulei vegetal
sare
piper
cilli (optional)
argei roșu (optional)
Mod de preparare
AșeazăM tigaia pe aragaz la temperatură medie și așteaptăM până este fierbinte si adaugam 1 lingura de ulei.
Spargem ouale în tigaie, astfel încât gălbenușul să rămână întreg și rotund (sau il putem sparge într-o cană, sau bol mic și apoi să-l punem în tigaie). Acoperim cu un capac. Procedând in acest fel oul va ramâne alb iar galbenusul isi va pastra culoarea portocalie.
Așteaptăm să se prăjească usor la temperatura medie iar când albușul de ou începe să se albeasca putem asezona ouăle cu sare, piper măcinat, cilli sau orice alt condiment pudră care îți place
Când albusul este facut, dam deoparte capacul si luam cu atentie oul pentru a nu risca sa-l spargem, sau mai putem inclina usor tigaia ca oul sa alunece in farfurie.
Puteti adauga in farfurie si niste legume proaspete. Sa aveti pofta !
In tigaia incinsă adăugăm 1 lingură de ulei, adăugăm imediat ouăle (nu așteptăm să se incingă uleiul) și acoperim cu un capac
Când albusul devine albicios condimentăm și așezam pe farfurie