Ingrediente
1/2 brocoli
1/2 conopidă
1 ardei gras roșu
1 morcov
400 g mușchi de porc afumat
3-4 linguri ulei de măsline
1 lingură ulei de floarea soarelui
60-80 g unt
sare
piper
apă pentru fiert legumele
Mod de preparare
Spălăm brocoli, punem apă și puțină sare la fiert intr-o oală și o punem la fiert pentru 3-4 minute (intreagă pentru a păstra buchețelele întregi). Scoatem din apa în care a fiert și după 5-10 minute, desfacem buchețelele și le porționăm.
Procedăm la fel și cu conopida, dar de această dată desfacem buchețelele o spălăm și o fierbem în apă cu puțină sare 3-4 minute. Pregătim atât conopida cât și brocoli pentru a putea fi călite în o lingură de ulei de măsline în care adăugăm 20-30 g unt.
Curățăm morcovul , îl spălăm și îl tăiem bastonașe. Îl fierbem în apă cu puțină sare pentru 5-6 minute. Scurgem apa în care a fiert. Ardeiul gras îl tăiem felii sau după preferință cubulețe.
Intr-o tigaie, punem o lingură de ulei de măsline (poate fi si ulei de floarea soarelui) în care adăugăm un cub de unt (20-30 g) și călim pentru 5 minute morcovul și ardeiul. În aceiași tigaie, în uleiul rămas mai adăugăm puțin unt și călim conopida 3-5 minute până devine aurie. Procedăm la fel și cu brocoli. Scoatem din tigaie ingredientele calite anterior și le păstrăm calde.
Mușchiul afumat îl porționăm, atenție - nu trebuie adăugată sare deoarece el a fost sărat atunci când a fost afumat. Punem în palmă câteva picături de ulei de floarea soarelui și ungem cu palmele feliile de mușchi pe ambele părți. Nu folosiți ulei ăn exces. Punem la foc mediu spre mare o tigaie antiaderentă, iar in momentul în care s-a îmcins adăugăm feliile de mușchi. După 4-5 minute ăntoarcem pe cealaltă parte și mai lăsăm 4-5 minute. Durata depinde de preferința fiecăruia cât de rumenit dorește să fie.
Punem pe o farfurie și deoarece avem pregătite toate ingredientele putem aranja pe farfurie și servi.
Să aveți poftă !
Spălăm brocoli, punem apă și puțină sare la fiert intr-o oală și o punem la fiert pentru 3-4 minute (intreagă pentru a păstra buchețelele întregi).
Scoatem din apa în care a fiert și după 5-10 minute, desfacem buchețelele și le porționăm.
Procedăm la fel și cu conopida, dar de această dată desfacem buchețelele ...
.... o spălăm și o fierbem în apă cu puțină sare 3-4 minute.
Pregătim atât conopida cât și brocoli pentru a putea fi călite în o lingură de ulei de măsline în care adăugăm 20-30 g unt.
Curățăm morcovul , îl spălăm și îl tăiem bastonașe.
Îl fierbem în apă cu puțină sare pentru 5-6 minute. Scurgem apa în care a fiert.
Ardeiul gras îl tăiem felii sau după preferință cubulețe.
Intr-o tigaie, punem o lingură de ulei de măsline (poate fi si ulei de floarea soarelui) în care adăugăm un cub de unt (20-30 g) și călim pentru 5 minute morcovul și ardeiul.
În aceiași tigaie, în uleiul rămas mai adăugăm puțin unt și călim conopida 3-5 minute până devine aurie.
Procedăm la fel și cu brocoli.
Scoatem din tigaie ingredientele calite anterior și le păstrăm calde.
Mușchiul afumat îl porționăm, atenție - nu trebuie adăugată sare deoarece el a fost sărat atunci când a fost afumat.
Punem în palmă câteva picături de ulei de floarea soarelui și ungem cu palmele feliile de mușchi pe ambele părți. Nu folosiți ulei ăn exces. Punem la foc mediu spre mare o tigaie antiaderentă, iar in momentul în care s-a îmcins adăugăm feliile de mușchi.
După 4-5 minute ăntoarcem pe cealaltă parte și mai lăsăm 4-5 minute. Durata depinde de preferința fiecăruia cât de rumenit dorește să fie.
Punem pe o farfurie și deoarece avem pregătite toate ingredientele ...
... putem aranja pe farfurie și servi.
Să aveți poftă !