Ingrediente
o conservă de ton in ulei vegetal
avocado - 2 bucăți
1/2 ardei kapia
4-5 roșii cherry
1/2 lămâie
sare și piper (doar daca mai este necesar - se adaugă la sfârsit)
pătrunjel verde pentru decor
Mod de preparare
Tăiem avocado pe jumătate, îl stropim cu suc de lămâie pentru a evita oxidarea și cu o lingură îl desfacem ușor de pe coajă și îl tăiem cubulețe potrivit de mari.
Intr-o farfurie, punem o formă rotundă (eu am folosit o formă de placinte ”poale în brâu”), așezăm un strat consistent de avocado, după care adăugăm ardeiul tăiat cubulețe mici și puțină maioneză. Nu este nevoie să adăugați sare deoarece tonul conservat are deja sare în compoziție.
Peste stratul de maioneză, așezăm tonul din conservă care în prealabil a fost scurs de uleiul în care a fost conservat, peste ton punem câteva roșii cherry tăiate, stropim totul cu uleiul de la conserva de ton și scoatem cu grija forma de care ne-am ajutat. Decorăm totul cu câteva frunze de pătrunjel verde și feliuțe de lămâie.
Să aveti poftă !
Tăiem avocado pe jumătate, îl stropim cu suc de lămâie pentru a evita oxidarea și ....
.... cu o lingură îl desfacem ușor de pe coajă și îl tăiem cubulețe potrivit de mari.
Intr-o farfurie, punem o formă rotundă (eu am folosit o formă de placinte ”poale în brâu”), așezăm un strat consistent de avocado, după care ...
.... adăugăm ardeiul tăiat cubulețe mici și puțină maioneză. Nu este nevoie să adăugați sare deoarece tonul conservat are deja sare în compoziție.
Peste stratul de maioneză, așezăm tonul din conservă care în prealabil a fost scurs de uleiul în care a fost conservat.
Deasupra, peste ton punem câteva roșii cherry tăiate, stropim totul cu uleiul de la conserva de ton și ....
.... scoatem cu grija forma de care ne-am ajutat, decorăm totul cu câteva frunze de pătrunjel verde și feliuțe de lămâie.
Să aveti poftă !