Ingrediente
200 g smântână dulce 32% grasime
500 g făină de grâu
200 g unt cu 82% grasime
3 ouă
2 fiole esență vanilie
1 lingură zahăr
un praf de sare
1 plic praf de copt
Pentru umplutură:
300 g rahat
sau ( și )
gem de prune (magiun)
nucă măcinată (optional)
Punem intr-un bol smântâna, adaugam ouăle, esenta de vanilie, praful de sare, zaharul si untul la temperatura camerei.
Amestecăm praful de copt cu faina si o adaugăm treptat in compozitia de ouă, amestecam pana obtinem un aluat omogen potrivit de tare.
Lasam aluatul astfel obtinut 30 de minute la frigider la odihna dupa care, îl împartim in patru parti egale, fiecare dintre ele urmand sa o intindem sub forma unui disc, cu ajutorul sucitorului. Taiem aluatul mai îatâi in doua, apoi in patru. Fiecare 1/4 de aluat îl tăiem în 3 bucăți, vom obtine astfel 12 triunghiuri de aluat.
Dacă preferăm să facem umplutura cornulețelor cu rahat, atunci trebuie să tăiem rahatul bucati (potrivit de mari). Rahatul mai poate fi inlocuit cu jeleuri de fructe (bomboane moi din jeleu), caise confiate, etc.
Pentru umplutură din gem si nuca, atunci, dam nuca la masina prin râsnița mica (sau o punem intr-o punga si o zdrobim cu un ciocan de șnițele) si o amestecam cu gemul de prune.
Daca preferam gemul de prune cu nuca, asezam pe fiecare triunghi de aluat o lingurita de gem de prune amestecat cu nuca macinata si rulam.
Asezam cornuletele astfel obtinute in tava tapetata cu hartie de copt. Introducem tava la cuptorul preâncalzit la 180 de grade celsius pentru 15-20 de minute sau pâna devin usor aurii.
Scoatem tava din cuptor si cât timp sunt inca fierbinti le pudram cu zahar.
Punem intr-un bol iaurtul, adaugam gălbenusurile de ou, esenta de vanilie, praful de sare, zaharul si untul la temperatura camerei.
Omogenizăm bine compoziția
Amestecăm praful de copt cu faina
Adaugăm treptat făina și praful de copt in compozitia de ouă, amestecam pana obtinem un aluat omogen potrivit de tare. Lasam aluatul astfel obtinut 30 de minute la frigider la odihna
Înpachetăm aluatul obținut în folie alimentară și îl lasam 30 de minute la frigider la odihna
După 30 minute scoatem alustul, îl impărțim in 3 bucăți egale
Din fiecare fiecare vom intinde o foaie de 3 mm grosime, o intindem sub forma unui disc, cu ajutorul sucitorului.
Taiem aluatul mai îatâi in doua, apoi in patru. Fiecare 1/4 de aluat îl tăiem în 3 bucăți, vom obtine astfel 12 triunghiuri de aluat.
Tăiem rahatul cubulețe
Asezăm pe fiecare triunghi câte o bucășicâ de rahat (sau orice altă umplutură doriți) și rulăm.
Asezam cornuletele astfel obtinute in tava tapetata cu hartie de copt.
Introducem tava la cuptorul preâncalzit la 180 de grade celsius pentru 15-20 de minute sau pâna devin usor aurii.
Pudrăm cu zahăr cât sunt încă calde și servim. Să aveși poftă !