Ingrediante
300 g pulpă de porc afumată
300 g suncă cu carne (de pe burtă = fleică)
2 morcovi mărime medie
2 rădăcini de păstârnac mărime medie
450 g fasole verde păstăi intregi, Edenia (o pungă), congelată
30 g unt
2-3 linguri ulei de măsline
cilli mărunțit (opțional)
1 linguriță vegeta
piper proaspăt măcinat
busuioc marunțit
sare
Mod de preparare
Dacă tot am afumat carne de Craciun, să pregătim un grătar cu fasole verde 😉
Pulpa o tăiem felii de 1.0-1.5 cm, iar la suncă, pe partea cu soric îi facem crestături longitudinale și transversale.
Morcovul și păstârnacul îl curățăm de coajă, îl tăiem bastonașe de cca 1 cm și îl punem la fiert in apă în care am pus puțin unt și un praf de sare. Fierbem 3-4 minute după care adăugăm fasolea verde (nedezghețată) și mai fierbem 3 minute la foc moderat (să rămână puțin al dente). Scurgem legumele de apa în care au fiert și le clătim puțin cu apă rece ca să oprim fierberea.
Într-o tigaie antiaderentă, punem 2-3 linguri ulei de măsline, adăugăm legumele scurse de apă, condimentăm cu vegeta, piper, busuioc și călim timp de 2 minute la foc moderat
Între timp, încingem grătarul, așezăm carnea pe grătar, o prăjim la foc tare 3-4 minute pe fiecare parte (afumătura se gătește mai repede decât carnea crudă). După ce am rumenit carnea, șunca poate fi feliată (cam la 1.5 cm) si rumenită câte 2 minute pe fiecare parte sau, putem să o tăiem de la început felii după preferința fiecăruia.
Așezăm pe farfurie atât carnea cât și legumele și servim. Totu durează aproximativ 20 de minute.
Să aveți poftă !
Dacă tot am afumat carne de Craciun, să pregătim un grătar cu fasole verde 😉
Pulpa o tăiam felii de 1.0-1.5 cm, iar la suncă pe partea cu soric îi facem crestături
Morcovul și păstârnacul îl curățăm de coajă, îl tăiem bastonașe de cca 1 cm și le punem la fiert in apă în care am pus puțin unt
Fierbem 3-4 minute după care adăugăm fasolea verde (nedezghețată) și mai fierbem 3 minute la foc moderat (să rămână puțin al dente). Scurgem legumele de apa în care au fiert și le clătim puțin cu apă rece ca să oprim fierberea.
Într-o tigaie antiaderentă, punem 2-3 linguri ulei de măsline, condimentăm cu vegeta, piper, busuioc timp de 2 minute la foc moderat
Între timp, încingem grătarul, așezăm carnea pe grătar, o prăjim la foc tare 3-4 minute pe fiecare parte
După ce am rumenit carnea, șunca poate fi feliată (cam la 1.5 cm) si rumenită câte 2 minute pe fiecare parte. putem să o tăiem de la început felii după preferința fiecăruia.
Așezăm pe farfurie atât carnea cât și legumele și servim. Să aveți poftă !