170 g jambon de curcan
450 g ciuperci (intregi la borcan masă netă)
600 g smântână dulce pentru gătit cu 32% grasime
50 g de făină albă
20 ml ulei vegetal
sucul de la 1/4 lămâie
sare
piper proaspat măcinat
pătrunjel, fulgi de chilli, boabe de piper roșu cayenne (optional)
Preparatul poate fi servit după preferință alături de o mămăliguță moale, făcută din:
300 ml apă
1/2 linguriță sare
100 g mălai glisat
Mod de preparare
Ciupercile, le spalam si le taiem feliute potrivit de groase, 3-4 mm. (Ciupercile mai mari le tăiem feliuțe, ciupercile mici le putem lăsa întregi).
Intr-un bol punem 200 ml smântână, adăugăm 50 g făină albă, omogenizăm bine compoziția până nu mai avem ”cocoloașe” după care adăugăm restul de smântână și omogenizăm bine compoziția.
Jambonul de curcan il talem fasii (sau cubulete, cum preferati). Îl punem intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei, la foc mediu până incepe să prindă o culoare arămie (aproximativ 5-6 minute).
Punem intr-o cratiță 2-3 linguri de ulei, adăugăm ciupercile condimentăm cu sare, piper, amestecăm. Lăsăm vasul la foc mediu 3-4 minute până scade 1/3 din apa de la ciuperci. Când ciupercile sunt călite, adăugăm în ”fir subțire” compoziția de smântână și amestecăm la foc mediu până se ingroașă (ca o smântână fermentată). Oprim focul.
Gata, oprim focul si lasam 5-10 minute la odihna. Am optinut un preparat delicios in doar 30 de minute. Se poate servi atat calda cât si rece alaturi de o mămăliguță calda, moale, făcută din 300 ml apă, 1/2 linguriță sare, 100 g mălai glisat.
Sa aveti pofta !
450 g ciuperci (intregi la borcan masă netă)
Ciupercile mai mari le tăiem feliuțe, ciupercile mici le putem lăsa întregi.
Punem intr-o cratiță 2-3 linguri de ulei, adăugăm ciupercile condimentăm cu sare, piper, amestecăm. Lăsăm vasul la foc mediu 3-4 minute până scade 1/3 din apa de la ciuperci.
Intr-un bol punem 200 ml smântână, adăugăm 50 g făină albă, omogenizăm bine compoziția până nu mai avem ”cocoloașe” după care ....
.... adăugăm restul de smântână și omogenizăm bine compoziția.
Când ciupercile sunt călite, adăugăm în ”fir subțire” compoziția de smântână și ...
... amestecăm la foc mediu până se ingroașă (ca o smântână fermentată). Oprim focul.
Jambonul îl feliem și ....
.... îl punem intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei, la foc mediu ...
.... până incepe să prindă o culoare arămie (aproximativ 5-6 minute).
Îl scoatem din tigaie și putem incepe să montăm farfuria.
Putem decora cu piper roșu cayenne, fulgi de chilli, pătrunjel verde , etc. (după preferință)
Să aveți poftă !
Se poate servi atat calda cât si rece alaturi de o mămăliguță calda, moale, făcută din 300 ml apă, 1/2 linguriță sare, 100 g mălai glisat.
Să aveți poftă !