Ingrediente
1 pui de 800-1000 g
2 cepe potrivite roșii
5-6 ardei kapia copți
busuioc verde (opțional)
250 ml suc de roșii
usturoi granulat
3-4 linguri ulei
1 linguriță boia de ardei dulce
sare și piper
Mod de preparare
Puiul îl spălăm, și îl tăiem bucăți potrivite. Condimentăm cu sare, piper, usturoi granulat și lăsăm să-și dezvolte aromele 10-15 minute.
Ardeii îi coacem pe grill-ul încins, eu am ales sa-i coc la un cuptor cu convecție (ciclojet), îi curățăm de coajă, de cotorul cu semințe și îi tăiem fâșii. Ceapa o curățăm și o tăiem rondele subțiri
Punem carnea asezonata cu condimente la rumenit intr-o tigaie antiaderentă în care am pus în prealabil 50 ml ulei, la foc iute initial (5-7 minute). După ce incepe să prindă ”față”, reducem focul la mediu, punem capacul si lasam până se rumeneste frumos (avem grija sa nu se arda).
Când puiul ete rumenit, adăugam ceapa și mai călim 3-5 minute. Acum este timpul să adăugam ardeii copți tăiați fâsii (după preferință) și sucul de roșii. Lăsăm la foc mic pâna se omogenizează compoziția (5-10 minute). Gustăm de sare și piper și dacă mai este necesar mai putem adăuga.
Transferăm pe o farfurie (sau bol) și servim. Este o rețetă foarte simpla și delicioasă. O puteti servi cu garnitura de orez, piure, cartofi gratinați sau pur si simplu cu mamaligă caldă. Să aveți poftă !
Puiul îl spălăm, și îl tăiem bucăți potrivite. Condimentăm cu sare, piper, usturoi granulat și lăsăm să-și dezvolte aromele 10-15 minute
Ardeii îi coacem pe grill-ul încins, eu am ales sa-i coc la un cuptor cu convecție (ciclojet)
Ardeii îi curățăm de coajă, de cotorul cu semințe și îi tăiem fâșii
Ceapa o curățăm și o tăiem rondele subțiri
Punem la rumenit intr-o tigaie antiaderentă în care am pus în prealabil 50 ml ulei
Când puiul ete rumenit, adăugam ceapa și mai călim 3-5 minute
Acum este timpul să adăugam ardeii copți tăiați fâsii (după preferință) și sucul de roșii. Lăsăm la foc mic pâna se omogenizează compoziția, aproximativ 5-10 minute. Gustăm de sare și piper și dacă mai este necesar mai putem adăuga
Transferăm pe o farfurie (sau bol) și servim. Să aveți poftă !