Ingrediente
400 g paste penne
80 g parmezan ras
1 morcov mărime medie
1-2 tije de apio (opșional)
1 ardei kapia ( gras, gogoșar, orice roșu să fie😀)
100 g pastă de ardei dulce
50 ml ulei de măsline
1 linguriță usturoi granulat
10-15 roșii cherry sau 2 roșii normale
pătrunjel tocat
1/2 linguriță cimbru
piper măcinat
sare
1 linguriță zahăr pentru a tăia aciditatea roșiilor
Mod de preparare
Morcovul, tijele de apio, ardeii, le spălăm le tăiem bucăți (nu contează forma pentru că le vom marunți la blender). Intr-o tigaie antiaderentă punem uleiul, adăugăm legumele tăiate, condimentăm, călim timp de 5-8 minute la foc mediu, după care adăugăm, roșiile tăiate cubulețe. Nu aveți roșii cherry ? - nici o problemă, puneți ce aveți. Mai fierbem puțin, cca 5 minute, oprim focul și lăsăm 10 minute să se răcorească.
După ce au trecut cele 10 minute, punem compoziția intr-un blebder vertical și pasăm 2 minute până obținrm o compoziție uniformă. (nu aveți blender vartical ? - le puteți trece printr-o sită).
Punem sosul obținut în tigaia in care am călit legumele, dăm pe răzătoare parmezanul (putem să adăugăm 1/3 din cantitate și în sos pentru un plus de savoare), și totul în timp ce fierb pastele după indicațiile de pe ambalaj ( penne sau orice alt tip de paste aveți la îndemână).
Când pastlee sunt fierte, le strecurăm de apa în care au fiert, dar nu înainte de a opri 100 ml lichid, pentru eventualitatea că este necesar să mai adăugăm în sos. Condimentam totul cu sare, piper, busuioc mărunțit, fiebem totul 3-4 minute și putem servi. Punem pastele astfel obținute intr-o farfurie, presarăm parmezan ras și decorăm cu busuioc verde.
Să aveți poftă !
Morcovul, tijele de apio, ardeii, le spălăm le tăiem bucăți (nu contează forma pentru că le vom marunți la blender). Intr-o tigaie antiaderentă punem uleiul, adăugăm legumele tăiate, condimentăm, călim timp de 5-8 minute la foc mediu, după care adăugăm ...
... roșiile tăiate cubulețe. Nu aveți roșii cherry ? - nici o problemă, puneți ce aveți. Mai fierbem puțin, cca 5 minute, oprim focul și lăsăm 10 minute să se răcorească.
După ce au trecut cele 10 minute, punem compoziția intr-un blebder vertical și pasăm 2 minute până obținrm o compoziție uniformă. (nu aveți blender vartical ? - le puteți trece printr-o sită).
Punem sosul obținut în tigaia in care am călit legumele ....
.... dăm pe răzătoare parmezanul (putem să adăugăm 1/3 din cantitate și în sos pentru un plus de savoare) ....
.... și totul în timp ce fierb pastele după indicațiile de pe ambalaj ( penne sau orice alt tip de paste aveți la îndemână).
Când pastlee sunt fierte, le strecurăm de apa în care au fiert, dar nu înainte de a opri 100 ml lichid, pentru eventualitatea că este necesar să mai adăugăm în sos. Condimentam totul cu sare, piper, busuioc mărunțit, fiebem totul 3-4 minute și ....
.... putem servi. Punem pastele astfel obținute intr-o farfurie, presarăm parmezan ras și decorăm cu busuioc verde.
Să aveți poftă !