1 ou
400 g faina
1 lingurită ghimbir macinat
1 lingurită scortisoara macinata
1/2 lingurita cuisoare macinate
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf sare
180 g unt 80%
180 g zahar brun
60 ml miere
Glazură (royal icing)
1 albuș
200 g zahăr pudră
1/2 linguriță zeamă de lămâie
Mod de preparare
Combinam ingredientele uscate: faina, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele macinate, bicarbonatul de sodiu, si un praf de sare. Separat, punem untul cu zaharul pentru 2-3 minute la foc mic până se topeste untul. Adaugam oul si mierea, omogenizam si apoi incorporam ingredientele uscate.
Rasturnam aluatul obtinut pe blatul presarat cu faina. Framantam cateva secunde aluatul, apoi îi dam forma rotunda, îl ambalam in folie alimentara si îl dam la frigider pentru minim o ora.
Aluatul poate fi facut si cu o zi inainte si lasat la frigider pana la rulare.
Odata racit aluatul, îl intindem cu sucitorul intre doua foi de copt presarate usor cu faina, pana cand ajungem la o grosime de cca 0.5 cm. Decupam turta dulce cu formele speciale si le asazam intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
Restul de aluat il putem trece din nou prin acelasi procedeu, dupa ce il framantam si rulam din nou. Dam turta dulce la cuptor pentru 10-12 minute la 170 de grade, sau pana cand devine usor aurie.
Glazurarea
Batem cu o furculiță albușul de ou într-un castron până se spumează ușor.
Adaugăm gradual zahărul pudră cernut și amestecăm până se omogenizează. Punem zeama de lămâie și mai amestecăm o dată ca sa o încorporam.
Punem glazura într-un cornet de hârtie sau într-o pungă la care taiem unul din colțuri.
Decoram turta dulce cu glazura de zahar, sau cu alte elemente decorative, dupa imaginatie.
Combinam ingredientele uscate: faina, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele macinate, bicarbonatul de sodiu, si un praf de sare
Separat, batem untul cu zaharul pentru 2-3 minute. Adaugam oul si mierea
Apoi incorporam ingredientele uscate.
Rasturnam aluatul obtinut pe blatul presarat cu faina. Framantam cateva secunde aluatul,
Apoi îi dam forma rotunda, îl ambalam in folie alimentara si îl dam la frigider pentru minim o ora.
Odata racit aluatul, îl intindem cu sucitorul intre doua foi de copt presarate usor cu faina, pana cand ajungem la o grosime de cca 0.5 cm
Îndepărtăm hârtia de copt
Decupam turta dulce cu formele speciale si le asazam intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
Dam turta dulce la cuptor pentru 10-12 minute la 170 de grade, sau pana cand devine usor aurie.
Decoram turta dulce cu glazura de zahar, sau cu alte elemente decorative, dupa imaginatie.
Decoram turta dulce cu glazura de zahar, sau cu alte elemente decorative, dupa imaginatie.
Decoram turta dulce cu glazura de zahar, sau cu alte elemente decorative, dupa imaginatie.