Ingrediente
o portie mica de pui cu smantana ramasă din ziua anterioară
2 ouă
1 linguriță de ulei vegetal
1/2 ardei kapia
cateva fire de patrunjel
sare
piper
fulgi de chilli (optional)
Mod de preparare
Punem la incălzit la foc mic porția ramasa din ziua anterioara de piept de pui cu smantana (aproximativ 5-10 minute)
In acelasi timp, punem la incalzit la foc mediu si o tigaie antiaderenta pentru 3 minute, dupa care adaugam o lingurita de ulei (nu mai mult), îl distribuim pe toata suprafata si imediat spargem cele 2 oua avand grija ca galbenusul sa ramana intreg. Atentie nu asteptam sa se incinga uleiul. Punem un capac si lasam acoperit 5-7 minute pâna se gatesc ouale sau in functie de cât de bine facute le doriti.
Albusul ar trebui sa ramana alb (fara sa se arda pe margini) iar galbenusul o culoare portocalie (culoarea lui naturala).
Aranjam pe farfurie ambele ingradiente, adica 1/2 din portia de piept de pui cu smantana langa care adaugam un ou ochi. Asezonam cu sare si piper proaspat macinat si decoram cu ardei taiat cubulete si patrunjel tocat. Pentru cei care sunt obisnuiti sa manance mai ”picant” se pot adauga peste ou si cațiva fulgi de chilli (vor da o aroma deosebita).
Se pot servi cu felii subtiri de pâine prăjită.
Am obtinut astfel 2 portii delicioase in doar 15 minute utilizând cateva ingrediente ramase prin frigider. Sa aveti pofta !
Punem la incălzit la foc mediu o tigaie antiaderentă pentru 3 minute după care adăugam uleiul și ouale
Punem capac și lasăm la facut (mai mult in aburi) 5-7 minute sau in functie de cat de bine facute le doriți
Punem pe farfurie 1/2 din cantitatea de pui cu smântână, adaugăm un ou ochi si decorăm