Ingrediente
Pentru salată (opțional)
1/2 fenicul
10-12 roșii cherry
1 ardei kapia roșu
câteva tije de apio
varză roșie
1/2 ardei iute verde (optional)
amestec de condimente pentru salată (opțional)
Dressing
1 parte oțet 6 grade
2 părți apă
1/2 linguriță sare
1 linguriță sirop de arțar (puteți înlocui cu miere)
Mod de preparare
Tijele de apio (țelină) le spălăm, le ștergem cu prosoape de hârtie și le tăiem bucăți potrivit de mari.
Facem același lucru cu toate legumele, feniculul îl tăiem feliuțe subțiri. Feniculul este crocant, iar pentru a te bucura de textura sa este bine să nu pregătești salata cu mult timp înainte de a o consuma. Dacă totuși l-ai tocat deja, îl poți păstra într-un bol de apă cu gheață timp de maximum o oră. Bulbul de fenicul are un gust dulceag, dar și o savoare delicată care îmbogățește salata.
Roșiile cherry, în funcție de mărime le putem tăia pe jumătate sau în sferturi, ardeiul kapia îl tăiem felii mai groase sau mai subțiri în funcție de preferințe.
Adăugăm puțină varză roșie tocată și o jumătate de ardei iute verde. Cantitățile sunt orientative, de preferință parți egale, mai puțin ardeiul iute care este opțional.
Amestecam intr-un pahar toate cantitățile de la dressing și așteptăm să se topească sarea.
Adăugăm dressingul peste legumele tăiate, amestecăm și servim. Este o salată delicioasă care se obtine fără prea mare efort și are un aspect deosebit.
Să aveți poftă !
Tijele de apio (țelină) le spălăm, le ștergem cu prosoape de hârtie și le tăiem bucăți potrivit de mari.
Facem același lucru cu toate legumele, feniculul îl tăiem feliuțe subțiri. Feniculul este crocant, iar pentru a te bucura de textura sa este bine să nu pregătești salata cu mult timp înainte de a o consuma. Dacă totuși l-ai tocat deja, îl poți păstra într-un bol de apă cu gheață timp de maximum o oră.
Roșiile cherry, în funcție de mărime le putem tăia pe jumătate sau în sferturi.
Ardeiul kapia îl tăiem felii mai groase sau mai subțiri în funcție de preferințe.
Adăugăm puțină varză roșie tocată și o jumătate de ardei iute verde. Cantitățile sunt orientative, de preferință parți egale, mai puțin ardeiul iute care este opțional.
Amestecam intr-un pahar toate cantitățile de la dressing și așteptăm să se topească sarea.
Adăugăm dressingul peste legumele tăiate, amestecăm și servim. Este o salată delicioasă care se obtine fără prea mare efort și are un aspect deosebit.
Să aveți poftă !