Ingrediente:
4 oua
200 g zahăr
250 g mascarpone
180 g făină
1 pliculet praf de copt
1 fiolă esentă lămâie
1 fiolă esentă vanilie
1 praf de sare
5 mere golden (sau orice fel de mere)
2 mere ionatan
1 praf de scorțișoară
cipsuri de cocos pentru decor (opționall)
Mod de preparare
Spălăm merele. Merele golden (puteți folosi orice fel de mere, doar că acestea rămân intregi și după coacere), letăiem cuburi potrivit de mari. Le punem intr-un castron și adăugăm sucul de lămâie pentru a nu oxida. Amestecăm.
În bolul unui mixer punem ouăle și zaharul și mixăm până îsi dublează volumul, iar zahărul s-a topit. Acum adaugăm brânza mascarpone în 2-3 tranșe și amastecăm usor.Luăm bolul deoparte, adăugăm faina amestecată cu praful de copit și omogenizăm cu mișcări de jos în sus până încorporăm toată faina. Acum putem adăuga merele tăiate cubuleșe. Amestecăm ușor până distribuim uniform merele.
Turnăm compoziția intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelăm suprafața.
Merele roșii le tăiem feliuțe subțiri de cca 3-4 mm. Cu ele vom orna tarta. Puteți orna oricum, după preferința fiecăruia. Introducem tava in cuptorul preîncălzit la 180-185 grade celsius pentru 45-50 de minute (timp în care nu deschideți cuptorul - tarta se va lăsa).
După 45-50 minute, scoatem tarta din tavă și o așezăm pe un platou. Poate fi pudrată cu zahăr dar, nu este neapărat nevoie. Este delicioasă și fară acest adaos de zahăr.
Să aveți poftă !
Spălăm merele
Merele golden (puteți folosi orice fel de mere, doar că acestea rămân intregi și după coacere), letăiem cuburi potrivit de mari
Le punem intr-un castron și adăugăm sucul de lămâie pentru a nu oxida. Amestecăm.
În bolul unui mixer punem ouăle și zaharul și mixăm până îsi dublează volumul, iar zahărul s-a topit. Acum adaugăm brânza mascarpone în 2-3 tranșe și amastecăm usor
Luăm bolul deoparte, adăugăm faina amestecată cu praful de copit și omogenizăm cu mișcări de jos în sus până încorporăm toată faina
Acum putem adăuga merele tăiate cubuleșe. Amestecăm ușor până distribuim uniform merele
Turnăm compoziția intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelăm suprafața.
Merele roșii le tăiem feliuțe subțiri de cca 3-4 mm. Cu ele vom orna tarta.
Putem orna oricum, după preferința fiecăruia, cu mere și cipsuri de cocos ... (varianta 1)
... Sau putem orna simplu doar cu mere. Introducem tava in cuptorul preîncălzit la 180-185 grade celsius pentru 45-50 de minute (timp în care nu deschideți cuptorul - tarta se va lăsa) (varianta 2)
După 45-50 minute, scoatem tarta din tavă și o așezăm pe o planșetă pentru aclimatizare. (varianta 1)
Poate fi pudrată cu zahăr dar, nu este neapărat nevoie. Este delicioasă și fară acest adaos de zahăr. 😉 (varianta 2)