Ingrediente
1 avocado bine copți
1 ceapă albă sau roșie
1 ardei iute (sau praf de cilli)
o roșie coaptă
coriandru verde (sau patrunjel)
o lingură suc de lămâie sau lime
usturoi granulat
sare și piper.
Mod de preparare
Se spală avocado, se scoate sâmburele și miezul se pune într-un bol și se zdrobește cu ajutorul unei furculițe. Nu se folosește mixerul deoarece guacamole nu trebuie să fie un sos fin, ci unul cu textură.
Se adaugă roșia taiata cubulete marunte, sucul de lămâie, sarea, ceapa tocată mărunt, ardeiul iute tocat, coriandrul (daca nu aveti puteti folosi pătrunjel) și piperul și totul se amestecă bine până se omogenizează pasta pentru a se amesteca aromele.
Pasta de avocado se pune într-un bol și se păstrează la rece până la servire, dar trebuie avut in vedere ca trebuie consumata intr-un timp scurt altfel oxideaza.
Guacamole este unul dintre cele mai răspândite sosuri ce se poate servi într-o varietate de feluri si anume: pe pâine prăjită sau cu cipsuri sarate.
Eu am ales pentru servire” Tortilla Chips”, este delicios. Sa aveti pofta !
Pregătim ingredientele conform rețetă
Se spală avocado, se scoate sâmburele și miezul se pune într-un bol și se zdrobește cu ajutorul unei furculițe.
Roșia o tăiem cubulețe mărunte
Se adaugă roșia taiată cubulețe mărunte, sucul de lămâie, sarea, ceapa tocată mărunt, ardeiul iute tocat, coriandrul (daca nu aveti puteți folosi pătrunjel), piperul și totul se amestecă bine până se omogenizează pasta pentru a se amesteca aromele.
Pasta de avocado se pune într-un bol și se păstrează la rece până la servire, dar trebuie avut în vedere că trebuie consumată intr-un timp scurt altfel oxidează.
Inainte de servire se poate orna cu praf de chilli, roșii cubulețe, pătrunjel si se poate servi cu pâine prăjită sau chipsuri sarate.
Să aveți poftă !