Pastele
Pastele sunt capabile sa satisfaca poftele tuturor, chiar si a celor cu pretentii legate de mancare. Fiind foarte bogate in carbohidrati, ele ne asigura portia necesara de energie de fiecare data cand le consumam. Sub toate formele si toate culorile, ele pot fi preparate cu usurinta in combinatie cu alte condimente si legume sau carne, fara excese si fara combinatii nepotrivite. Varietatea tipurilor de paste ne atrag de fiecare data sa ne rasfatam papilele gustative si sa experimentam mereu noile sortimente.
Această rețetă este o combinație perfectă de foi fragede de paste, un sos bogat de carne și un amestec cremos de brânzeturi, ce va aduce un gust autentic italian în fiecare masă, perfectă pentru orice ocazie specială. Este un preparat care necesită timp și răbdare, dar rezultatul merită din plin – o lasagna gustoasă, bogată și reconfortantă, perfectă pentru a aduna familia în jurul mesei și a savura o masă delicioasă împreună.
Tagliatelle cu ciuperci, ceapă caramelizată și sos pesto
Această rețetă aduce împreună ingrediente simple, dar pline de savoare. Pastele tagliatelle, cu textura lor fină și ușor elastică, se îmbină perfect cu ciupercile sotate, iar dulceața subtilă a cepei caramelizate completează perfect combinația. Sosul pesto, cu aromele sale proaspete de busuic adaugă o notă intensă de prospețime și savoare. Această reșetă este ușor de preparat, dar cu un rezultat spectaculos, fiind ideală pentru un prânz sau o cină rapidă și plină de gust.
Specialități de ”Farfalle Italiene” cu șuncă crud-uscată și sos alb cremos
Aceste paste sunt combinate cu șuncă crud-uscata, care adaugă un gust intens și sărat, perfect echilibrat de un sos alb cremos, pe bază de smântână. Sosul se leagă perfect cu textura pastelor, iar fiecare înghițitură oferă o explozie de arome. Acest preparat este ideal pentru o cină rapidă, dar sofisticată, fiind nu doar delicios, dar și o adevărată încântare pentru ochi, datorită culorilor vibrante ale pastelor. Simplu, dar rafinat, este un fel de mâncare care va satisface chiar și cele mai exigente gusturi.
Pad Thai (variantă adaptată de copiii mei pentru gustul nepoților - o delicatesă 😉)
Un Pui Pad Thai este un preparat specific thailandez și conține noodles, serviți cu ou, legume și pui. Exotic, gustos și ușor de preparat sunt cuvintele care descriu cel mai bine acest preparat pe care îl vei așeza aburind pe masă într-un timp foarte scurt.
Tagliatelle cu prosciutto, brânză ”burata”și busuioc
Această rețetă de tagliatelle combină perfect textura fină a pastelor cu arome delicate, oferind o experiență culinară deosebită, pentru orice ocazie.
Pad thai este simbolul culinar al Thailandei, contine creveti, ceapa verde, chalota rosie, germeni de fasole, alune, sos tamarind și multe alte ingrediente în funcție de varianta culinară. Cele mai populare variante de Pad Thai sunt cele cu creveți și tofu, dar pe strazile Thailandei se găsesc din belșug și cu pui sau porc.
Farfalle cu tofu, suncă presată și broccoli
Farfalle cu tofu, rosii și sincă presată crocantă, este o retetă simplă, ușor de realizat într-un timp extrem de scurt, hrănitoare, aromată si gustoasă.
Sosul bolognese este unul foarte îndrăgit și folosit în bucătăria italiană la mai multe preparate culinare. Secretul unor paste bolognese care să-ți satisfacă papilele gustative stă în sos, ca în cazul celor mai multe rețete de paste.
Pappardelle cu piept de pui și parmezan
Iată o rețetă simplă de taliatele cu pui și parmezan. Se poate servi ca fel principal atât la prânz cât și la cină.
Unul dintre cele mai luxoase preparate cu paste din lume. Este atât de rapid și ușor de făcut.
Simplitatea constă în aceea că lasă ingredientele (puține la număr) să fie în centrul atenției cu câteva mici trucuri, rezultând un preparat delicios.
Mai ales atunci când pregătești o cină de familie sau vrei să-ți impresionezi musafirii, vă propun una dintre cele mai simple și rapide retețe de paste cu ton și lămâie
Tagliatelle cu mușchi file și brănză cedar
Cu doar câteva ingrediente, paste tagliatelle, putin sos și 20 de minute petrecute în bucataria proprie, vei obține un fel principal sațios și aromat, care te va trimite pe tărâm italian cu gustul ei delicios.
Pene cu sos de roșii, parmezan și busuioc
O masă de paste făinoase are trei mari atuuri: se pregăteste rapid, este foarte economică și sănătoasă. Nu in ultimul rând, un factor determinant este presiunea timpului, care ne obligă să găsim alternative de gatit mai rapid.
Paste cu prosciutto, sos de smântână și busuioc
Unele persoane iubesc pastele cu sos rosu, altele vor paste cu sos alb. Dacă ești fan al celor din urmă, iți voi spune in continuare cum le poți pregăti ușor și cu rezultat garantat, doar în 15 minute.
Astăzi vă propun o rețetă de paste late, fetucini învăluite într-un sos cremos de parmezan cu unt. Sunt niște paste simple cu un sos compus din mult unt și parmezan care devine cremos prin emulsionare cu un pic din apa în care au fiert pastele.
Paste cu legume (rețetă de post)
Fie că ne dorim o rețetă de post rapidă și delicioasă sau pur și simplu vrem paste cu legume, aceasta este o variantă sănătoasă și sățioasă de prânz sau cină pentru întreaga familie.
Aveti in frigider rămasă intr-un bol puțină brânză frământată care trebuie consumată și nu aveți nici o idee cum? Această rețetă vă va scoate din incurcatură și veți avea o cină gata in doar 15 minute.
Pappardelle cu surimi și sos de smântână cu parmezan
Uite cât de simplu se prepară acest preparat, ai nevoie doar de 15 minute și cina este gata. Descopera aici o retetă delicioasă de paste de surimi!
Fussili cu ardei, sos de smântână și prosciutto
Când ai poftă să mănânci ceva gustos fără să fii nevoit să petreci mult timp în bucătărie, îți recomandăm să încerci rețete simple cu paste. Ai opțiuni variate, în funcție de preferințe, și masa de prânz sau cină este gata!
Farfalle cu ciuperci și mozzarella
Această rețetă aduce un amestec savuros de paste delicate, ciuperci aromate și brânză mozzarella, perfect pentru o masă rapidă și reconfortantă, care va încânta papilele gustative ale intregii familii.