Ingrediente:
Pentru friptură
2 buc piept de pui pe care-l portionam
1 lingurita sare grunjoasa,
piper proaspat macinat
1 lingură ulei pentru uns carnea
usturoi granulat (opțional)
1 linguriță boia de ardei dulce
Pentru garnitură
300 g orez
800 ml apă
50-75 ml ulei
2 lingurițe de vegeta gust de gaină
piper
fulgi de piperoncino (optional doar pentru cei care
obișnuiesc sa mănânce picant)
Mod de preparare
Pieptul de pui dezosat îl spălăm, îl tamponăm cu un prosop de hârtie și îl porționăm. Condimentăm cu sare, piper, boia de ardei dulce și îl ungem cu puțin ulei (pur si simplu, puneti in palma cateva picaturi de ulei )
Incingem o tigaie antiaderentă, punem pieptul de pui, când observăm că incepe să se rumenească îl întoarcem pe cealaltă parte. Acum , vom pune un capac cu un diametru mai mic decât tigaia pentru a intra cat mai aproape de fundul acesteia, ca să păstram o temperatură ridicată. Îl vom lăsa așa 3-4 minute, în funcție de cât de rumenit îl doriți, dar și până când va fi ”făcut” și la interior. Putem sa-l întoarcem de 2-3 ori până suntem mulțumiți de rezultatul obținut, rezultat care diferă de la o persoană la alta.
Punem la fiert orezul intr-un litru de apa pentru 5 minute.
Scurgem orezul de apa in care a fiert (intr-o sita) fara sa-l clatim.
In vasul in care am fiert orezul, punem uleiul, cand aproape s-a incins, punem vegeta, călim 30 de secunde (avem grija sa nu se arda) si adaugam orezul scurs de apa. Calim orezul 2-3 minute dupa care adaugam 800 ml apa. Lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba, oprim focul si transferam compozitia astfel obtinuta intr-un vas termorezistent si îl dam la cuptor la 185-190 grade pentru 35 minute.
Dupa 35 minute, scoatem vasul din cuptor, lasam sa se aclimatizeze pentru 5-10 minute. Putem presăra deasupra patrunjel tocat dupa care putem sa-l servim alaturi de friptura și langa o salata verde rețeta aici sau gogoșari la oțet, etc.
Este un deliciu, nu ve-ti mai face altfel de orez de acum inainte. Nepoțeii mei sunt cei mai buni critici culinari cand vine vorba de ”pilaf” a😉
Pieptul de pui dezosat îl spălăm, îl tamponăm cu un prosop de hârtie și îl porționăm.
Condimentăm cu sare, piper, boia de ardei dulce și ......
..... și îl ungem cu puțin ulei (pur si simplu, puneti in palma cateva picaturi de ulei )
Incingem o tigaie aniaderentă, punem pieptul de pui, când observăm că incepe să se rumenească ......
...... îl întoarcem pe cealaltă parte. Acum , vom pune un capac cu un diametru mai mic decât tigaia pentru a intra cat mai aproape de fundul acesteia, ca să păstrăm o temperatură ridicată. Îl vom lăsa așa 3-4 minute, în funcție de cât de rumenit îl doriți, dar și până când va fi ”făcut” și la interior.
După 3-4 minute, scoatem intr-un vas pentru servire.
Punem la fiert orezul intr-un litru de apa pentru 5 minute. Scurgem orezul de apa in care a fiert (intr-o sita) fara sa-l clatim.
In vasul in care am fiert orezul, punem uleiul, cand aproape s-a incins, punem vegeta, călim 30 de secunde (avem grija sa nu se arda) si adaugam orezul scurs de apa. Calim orezul 2-3 minute.
După ce am călit orezul, adăugăm 800 ml apă. Lăsăm la foc mediu până începe să fiarbă, oprim focul și ....
.... transferăm compoziția astfel obținută intr-un vas termorezistent și îl dăm la cuptor la 185-190 grade pentru 35 minute.
După 35 minute, scoatem vasul din cuptor, lăsăm să se aclimatizeze pentru 5-10 minute. Putem presăra deasupra pătrunjel tocat după care putem să-l servim.
Să aveți poftă !