Indiferent de cât de imbelșugată este masa de Craciun, Revelion sau de Paște, trebuie să avem și niște platouri festive cu aperitive.
Rosii cherry umplute cu cremă de brânză
Platourile reci sunt ideale pentru petreceri la care doriți să aveți invitați satisfăcuți fără insă să fie nevoie să cheltuiți mult din timpul dvs. prețios.
Trei platouri care se completează pe o masă festivă. 1 - Platou cu măsline negre, măsline kalamata și cubulețe de lămâie
Platourile reci sunt ideale pentru petreceri la care doriți să aveți invitați satisfăcuți .
Trei platouri care se completează pe o masă festivă. 2 - Platou cu ouă de prepeliță, roșii cherry, ardei gras galben și mozzarella
Platourile reci sunt ideale pentru petreceri la care doriți să aveți invitați satisfăcuți fără insă să fie nevoie să cheltuiți mult din timpul dvs. prețios.
Trei platouri care se completează pe o masă festivă. 3 - Platou cu mozzarella, rondele de roșii și măsline verzi
Platourile reci sunt ideale pentru petreceri la care doriți să aveți invitați satisfăcuți .
Aperitiv pentru copii - ciupercuțe
Aperitivele pentru copii trebuie să fie simple, cu ingrediente cât mai ușoare și adaptate vârstei lor, dar nu in ultimul rând trebuie să fie divers colorate pentru a-i atrage.
Surprindeți-vă oaspeții cu cu niște aperitive originale, ce nu doar încântă ochiul prin spectacolul de culori, dar și oferă un moment de respirație printre atât de multe feluri de mâncare.
Ouăle de Paște sunt un simbol al sărbătorilor pascale și este foarte important ca acestea să fie vopsite astfel încât să aibă un aspect cât mai frumos. Ouăle roșii sunt vedete pe masa de Paște și toți ochii vor fi ațintiți asupra lor în această zi de sărbătoare.
Pentru că de pe mesele Sfintelor Sărbători Pascale, preparatele tradiționale precum pasca și cozonacul nu pot lipsi, vă ofer o rețetă de pască tradițională cu brânză.
Cozonacul pufos cu nucă este unul dintre deserturile tradiționale pe care toată lumea îl vrea pe masa Crăciun sau de Paște, iar mirosul cozonacului cu nucă aburind parcă te întoarce în perioada de bucurie a copilăriei.
Drob din piept de pui și pate de ficat
Si pentru că se apropie Sărbatorile Pascale, iar familia mea nu agreează drobul de miel, m-am gândit sa fac un drob, cu alte ingrediente decât cele obișnuite. Incercati această retetă, rezultatul este delicios.
Pentru a obține o friptură de miel apetisantă, va trebui să ținem carnea la marinat într-un amestec de condimente precum sare, piper, cimbru, rozmarin și ulei, și se lasă peste noapte în frigider.
Un preparat nelipsit de pe mesele românilor, piftia de porc cu usturoi este simplu de preparat, dar trebuie să ținem cont de câteva secrete dacă vrem să iasă perfectă. O piftie de porc cu adevărat reușită trebuie să fie limpede, fără grăsime deasupra, închegată bine – fără a se adăuga gelatină
Platou cu brânzeturi și fructe
Platou pentru 6 persoane ce conține brânză gouda maturata, brânză cheddar, brânză brie, camembert, brânză cu pesto verde si pesto roșu. Fructele puteți să le inlocuiți cu ce aveți, eu am folosit struguri albi și roșii, prune uscate, curmale.
Mai puteți adăuga diverse sortimente de gem sau peltea în functie de continutul platoului.
Platou cu prosciutto afumat, chorizo, grob, masline negre și verzi
Realizat în doar 5 minute, acest platou va schimba in totalitate aspectul mese,or de sărbătoare. Ornați cu busuioc, crenguțe de rozmarin verde și boabe de piper roșu.