Ingrediente
ouă
prosciutto
ardei roșu si potocaliu (gasiți la Lidl)
ceapă verde (tocată ptr compoziție și decor)
cascaval
verdeată (mărar sau pătrunjel)
sare, piper
Mod de preparare
Ouale se spala si se lasa la temperatura camerei pana pregatim celelalte ingrediente.
Taiem ardeiul rosu si portocaliu rondele sau cubulete. Dati pe razatoarea fina aproximativ 100 g cascaval (cantitatea este in functie de cate oua doriti sa pregatiti)
Ungeti cu unt o tava cu forme de briose, tepetati fiecare forma cu feliute subtiri de prosciutto, adaugati cateva rondele de ardei kapia rosu si galben (puteti folosi si alte ingrediente de exemplu ciuperci, etc.), presarati cașcaval (aproximativ o lingurita rasa in fiecare forma) si puneti cate un ou deasupra (având grija sa nu se sparga galbenusul). Daca nu aveti o tava antiaderenta, este indicat sa tapetati fiecare forma cu hartie de copt.
Introduceti tava in cuptorul incalzit in prealabil la 180-200 grade (in functie de cuptorul dvs) si lasati la copt 20-25 de minute (dupa cum doriti ouale, mai tari sau mai putin tari).
Scoateti tava din cuptor, lasati 5 minute sa se aclimatizeze si scoateti prepararul din forme.
Taiati rondele ardeiul kapia
Pregatiți fașiile de prosciutto
Tapetați tava cu fașii de prosciutto, adăugați rondele de ardei, presărați cascaval și puneți câte un ou deasupra
Produsul final