Ingrediente
500 g inele calamari
100 ml apă minerală
100 ml lapte
2 ouă
200 gr făină
sare, piper
boia de ardei dulce
usturoi granulat
500 ml ulei pentru prăjit
lămâie pentru servit
Mod de peparare
Spalam inelele de calamari si le lasam la scurs. daca folositi calamari congelati ii veti decongela in prealabil, stergem cu un prosop de hârtie. Condimentam cu sare, piper proaspat macinat si un praf de boia de ardei dulce.
Pregatim aluatul pentru pane. Punem intr-un bol faina, apa minerala, laptele, ouale, sarea, piperul si praful de usturoi. Amestecam cu un tel pana la omogenizare. Trebuie sa obtinem un aluat asemanator celui de clatite. Dam inelele de calamari prin faina dupa care prin aluatul pregatit anterior.
Încingem uleiul. Pentru a obtine un pane crocant si auriu folositi minim 500 ml ulei. Scurgem calamarii de excesul de aluat.
Îi punem in uleiul incins, la foc mediu. Daca uleiul nu va fi bine incins nu vom obtine o crusta crocanta si nici culoarea frumoasa, aurie.
Îi lasam sa se rumeneasca pe ambele parti aproximativ 3-4 minute. Nu gatiti prea mult calamarul deoarece va deveni tare și ”gumos”(ca un elastic)😉
Apoi ii scoatem pe un prosop de hărtie ca sa scapam de excesul de ulei. Noua ne plac stropiti cu lamaie si cu sos de usturoi.
Sa aveti pofta !
Spalam inelele de calamari si ii lasam la scurs. daca folositi calamari congelati ii veti decongela in prealabil. stergem cu un prosop de hârtie
Condimentam cu sare, piper proaspat macinat si un pref de boia de ardei dulce.
Scurgem calamarii de excesul de aluat. Îi punem in uleiul incins, la foc mediu. Daca uleiul nu va fi bine incins nu vom obtine crusta crocanta si nici culoarea frumoasa, aurie.
Îi lasam sa se rumeneasca pe ambele parti aproximativ 3-4 minute. Nu gatiti prea mult calamarul deoarece va deveni tare
Apoi ii scoatem pe un prosop de hărtie ca sa scapam de excesul de ulei.
Putem servi stropiți cu suc de lămâie și sos de usturoi
Să aveți poftă !