6 ouă
200 g faina
250 g visine fara samburi
250 g zahar
1/2 praf de copt
1 fiola esenta vanilie
1 fiola esenta lamaie
12 linguri ulei vegetal
un praf de sare
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu zaharul. Cand incep sa arate ca o bezea adaugam pe rand galbenusurile unul cate unul si batem la viteza mica a mixerului pentru a nu scoate aerul din albusuri. Adaugam esenta de vanilie, esenta de lămâie si uleiul. Batem putin pâna la omogenizare.
Separat intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si le adaugam treptat in compozitia obtinuta anterior, mixand la viteza minima pana la omogenizare.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (25 x 35 cm) tapetata cu hârtie de copt si se da la cuptorul preâncalzit la 185-190 grade pentru 8-10 minute. Atentie, nu lasati la cuptor mai mult de 10 minute pentru ca atunci cand adaugam fructele ele vor sta deasupra si nu se vor mai combina cu aluatul dar, nici mai putin de 8 minute pentru ca se vor ”scufunda” in aluat si se vor duce la fund.
Dupa 8 minute scoatem tava din cuptor si adaugam fructele curate, fara sâmburi si bine scurse. Introducem din nou tava in cuptor la 180-185 grade pentru 25 de minute sau pâna trece testul cu scobitoarea.
Scoatem tava din cuptor, asezam prajitura pe o planseta si o lasam la racit, după care poate fi portionata si servita.
Batem albușurile spumă cu 250 g zahar
Adăugăm gălbenusurile, esența de vanilie și lămâie, batem incontinuare și adăugăm făina
Punem aluatul astfel obținut in tava tapetată cu hârtie de copt si dăm la cuptor la 180 grade pentru 8-10 minute
Pregătim vișinele, le spalam, le scoatem sâmburii și le punem intr-o sită la scurs
După 8 minute scoatem tava din cuptor, adăugam visinele si introducem tava inapoi pentru 25 minute
Scoatem prăjitura din tavă, o lăsăm să se răcească
Porționăm și servim