Ingrediente
400 g făină
un pliculeț praf de copt
60 g zahăr
1/2 linguriță sare
400 ml lapte
1 fiolă esență vanilie
1 fiolă esență lămâie
4 ouă mari
125 g unt topit (sau 100 ml ulei vegetal)
miere
fructe
Mod de preparare
Amestecati faina, praful de copt, zaharul si sarea intr-un bol.
Intr-un alt bol amestecati laptele, esenta de vanilie, esenta de lămâie si galbenusurile.
Formati o adancitura in bolul cu ingrediente uscate si adaugati amestecul de lapte, galbenusuri si untul topit. Se amesteca ingredientele pana devin un aluat cu o consistenta omogena, dupa care adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu miscari de sus in jos pana compozitia devine uniforma. Nu e nevoie sa framantati puternic si lasati apoi aluatul in repaus cateva minute.
Porniti aparatul pentru gofre si asteptati pana cand indicatorul de temperatura se aprinde si devine verde.
Pulverizati sau ungeti placile pentru gofre cu o pensula cu putin ulei si puneti cu lingura sau un polonic aluatul in mijlocul placii. Inchideti aparatul pentru gofre, fara a bloca inchizatoarea.
Coaceti gofrele pentru aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte.
Au un gust deosebit cu iaurt grecesc sau frisca si fructe de padure proaspete sau simple cu miere , ciocolata, etc.
Batem albușurile spumă
Intr-un alt bol amestecati laptele, esenta de vanilie, esenta de lămâie si galbenusurile.
Adăugăm albușurile bătute spumă peste amestecul de gălbenusuri
Așa arată compoziția la final
Punem cu un polonic compoziția, uniformizăm și inchidem capacul aparatului
După 4 minute intoarcem pe cealaltă parte și mai lăsăm 4 minute
Așa arată vafele după ce le scoatem din aparat
Pot să fie servite cu fructe și miere sau simple cu ciocolata, gem, sirop de arțar, etc.