Pentru friptură:
1 kg pulpă de porc
1 linguriță boia de ardei dulce
20 g unt
20 ml ulei
(eu am completat friptura cu 2 morcovi fierți tăiați rondele, dar nu este neapărat necesar)
Pentru orez:
300 g orez
800 ml apă
50 ml ulei
1- 2 lingurițe de vegeta gust de gaină
piper proaspăt măcinat
sare
pătrunjel, marar (optional)
Salată:
puteți opta pentru orice tip de salată
(vă puteți inspira din secțiunea ”Salate”
Mod de preparare
Pulpa de porc o degresăm, o spălăm, ostergem cu servețele de bucătărie și o feliem după preferință.
Intr-o tavă punem 20 ml ulei, așezăm carnea asezonată cu sare, piper și boia, iar deasupra punem untul feliat (îi va da frăgezime). Acoperim tava cu folie de aluminiu și o introducem la cuptorul preîncălzit la 220 grade celsius pentru 30 minute, după care întoarcem carnea pe cealaltă parte și reducem temperatura la 190 grade pentru încă 30-40 minute. După ce au trecut cele 60-70 minute, carnea ar trebui să fie fragedă și gustoasă, adică furculița ar trebui să intre ușor atunci când o încercăm.
Punem la fiert orezul intr-un litru de apă pentru 5 minute. Scurgem orezul de apa în care a fiert (într-o sită) fără să-l clătim.
In vasul în care am fiert orezul, punem uleiul, când aproape s-a încins, punem vegeta, călim 30 de secunde (avem grijă să nu se ardă) și adaugăm orezul scurs de apă. Călim orezul 2-3 minute după care și adăugăm 800 ml apă. Lăsăm la foc mediu până incepe să fiarbă, oprim focul. transferăm compoziția astfel obtinută intr-un vas termorezistent și îl dăm la cuptor la 185-190 grade pentru 35 minute.
După 35 minute, scoatem vasul din cuptor, lăsăm să se aclimatizeze pentru 5-10 minute. Putem presăra deasupra patrunjel tocat după care putem să-l servim alături de friptură.
În completare, puteți opta pentru orice tip de salată (vă puteți inspira din secțiunea ”Salate”) Eu am completat friptura cu 2 morcovi fierți tăiați rondele, dar nu este neapărat necesar.
Să aveți poftă !
Pulpa de porc o degresăm, o spălăm, ostergem cu servețele de bucătărie și o feliem după preferință.
Intr-o tavă punem 20 ml ulei, așezăm carnea asezonată cu sare, piper și boia, iar deasupra punem untul feliat (îi va da frăgezime). Acoperim tava cu folie de aluminiu și o introducem la cuptorul preîncălzit la 220 grade celsius pentru 30 minute, după care întoarcem carnea pe cealaltă parte și reducem temperatura la 190 grade pentru încă 30-40 minute.
După ce au trecut cele 60-70 minute, carnea ar trebui să fie fragedă și gustoasă, adică furculița ar trebui să intre ușor atunci când o încercăm.
Punem la fiert orezul intr-un litru de apă pentru 5 minute.
Scurgem orezul de apa în care a fiert (într-o sită) fără să-l clătim.
In vasul în care am fiert orezul, punem uleiul, când aproape s-a încins, punem vegeta, călim 30 de secunde (avem grijă să nu se ardă) și adaugăm orezul scurs de apă. Călim orezul 2-3 minute după care și ....
.... adăugăm 800 ml apă. Lăsăm la foc mediu până incepe să fiarbă, oprim focul și ....
... transferăm compoziția astfel obtinută intr-un vas termorezistent și îl dăm la cuptor la 185-190 grade pentru 35 minute.
După 35 minute, scoatem vasul din cuptor, lăsăm să se aclimatizeze pentru 5-10 minute. Putem presăra deasupra patrunjel tocat după care putem să-l servim alături de friptură.
În completare, puteți opta pentru orice tip de salată (vă puteți inspira din secțiunea ”Salate”) Eu am completat friptura cu 2 morcovi fierți tăiați rondele, dar nu este neapărat necesar.
Să aveți poftă !