Ingrediente:
kg rasol de vită
1 lingurită sare,
piper proaspat măcinat
50 g unt
3 cartofi mari
2 morcovi
2-3 radăcini de păstârnac
fulgi de cilli (opțional)
Dressing de hrean
2-3 rădăcini de hrean de mărime medie
2-3 linguri de smântână
20 ml oțet de 9 grade
40 ml apă
2 lingurițe zahar
Mod de preparare:
Bucățile de rasol le spălăm, le stergem cu un prosop de bucătărie cu atenție să nu rămână bucăți mici de așchii de os de la tranșare
Intr-un vas punem rasolul în apă rece și îl lăsăm să fiarbă la foc mediu până dă primul clocot. Aruncăm apa în care a fiert (așa scăpăm de spuma formată datorită eliminării sângelui din carne) și inlocuim cu apă caldă. Punem din nou la fiert și lasăm să fiarbă 2 - 2,5 ore la foc mediu spre mic, sau până când carnea este fiartă (furculița infiptă in carne trebuie să intre ușor). Acum putem adăuga sare și piper (după gust)
Separat, punem la fiert legumele. Curățăm cartofii și îi tăiem după preferintă felii groase sau cuburi mari, curățăm morcovii și păstârnacul, adăugăm 1/2 linguriță sare, un cub de unt și punem totul la fiert la foc mic pentru 20-25 de minute(avem in vedere ca legumele să rămână intregi)
Când canea este fiartă, o desfacem de pe os, adăugăm legumele fierte, susul de hrean cu smântână, condimentăm după gust si decorăm cu fulgi de cilli si pătrunjel verde.
Pentru sos, curățati hreanul de coaja, îl spălati si il dati pe razatoarea mica. Faceti un dressing din otet + apa + zahar + sare, pe care il adaugati peste hrean. lasati compozitia 10-15 minute sa se imbine aromele. Adăugați smântâna, omogenizați și serviți.
Să aveți poftă !
Bucățile de rasol le spălăm, le stergem cu un prosop de bucătărie cu atenție să nu rămână bucăți mici de așchii de os de la tranșare
Intr-un vas punem rasolul în apă rece și îl lăsăm să fiarbă la foc mediu până dă primul clocot. Aruncăm apa în care a fiert (așa scăpăm de spuma formată datorită eliminării sângelui din carne) și inlocuim cu apă caldă. Punem din nou la fiert și lasăm să fiarbă 2 - 2,5 ore la foc mediu spre mic, sau până când carnea este fiartă (furculița infiptă in carne trebuie să intre ușor). Acum putem adăuga sare și piper (după gust)
Separat, punem la fiert legumele. Curățăm cartofii și îi tăiem după preferintă felii groase sau cuburi mari, curățăm morcovii și păstârnacul, adăugăm 1/2 linguriță sare, un cub de unt și punem totul la fiert la foc mic pentru 20-25 de minute(avem in vedere ca legumele să rămână intregi)
Când canea este fiartă, o desfacem de pe os, adăugăm legumele fierte, susul de hrean cu smântână, condimentăm după gust si decorăm cu fulgi de cilli si pătrunjel verde.
Să aveți poftă !