250 g varză roșie
250 g rucola proaspată
1 lingurita zahăr
1-2 linguri oțet 9 grade (sau o parte oțet)
4 linguri apă (sau două părți apă)
1/2 linguriță sare
seminte de susan (opțional)
Tăiați varza roșie în sferturi, tăiați tulpina și tăiați varza în fâșii grosiere (sau dupa preferinta)
Curățăți rucola, o spalati si o zvantati intr-un prosop de hartie.
Amestecati intr-un bol suficient de mare varza si frunzele de rucola.
Pentru dressing: amestecați intr-un vas otetul, apa, zaharul si sarea (o parte otet si 2 parti apa). Zaharul este necesar pentru a ”taia” gustul si mirosul de otet (este foarte important). Amestecați pana se topesc toate ingredientele - gustati.
Tineti salata la rece. Cu 5 minute inainte de servire, adaugati dresingul peste salata, amestecati de 2-3 ori si serviti. Veti obtine o salata dule-acrisor-amaruie cu un gust deosebit.
Sfat: in supermarket gasiti pungi sigilate de amestec de rucola cu varza rosie, suficient de mari pentru a obtine o salata pentru 2 persoane. Va ramane de facut doar dressingul care dureaza 5 minute si salata este gata.
Tăiați varza roșie grosier
Curățați și spălați rucola
Pregătim dressingul conform indicațiilor din retetă
Amestecați cele 2 ingrediente și asezonați cu dressing