Ingrediente
200g somon proaspăt crud
1/2 lămâie
1 lingură capere sărate
1 ardei iute
1 ceapă verde sau arpagică
1 lingură ulei de măsline
sare, piper, cimbru proaspăt (opțional)
Este foarte importanta ordinea in care puneti ingredientele in genul acesta de preparat. Daca prima data turnati lamaia peste pestele crud, acesta se va marina si se va fierbe din cauza acidului citric. In schimb, daca prima data turnati uleiul de masline, acesta va proteja suprafata pestelui. Cand va apucati de aceasta reteta trebuie sa ascutiti cel mai bun cutit din casa.
Taiati felii cat se poate de subtiri de somon si asezati-le pe farfurie. Puneti sare, piper si ulei de masline pe toata suprafata pestelui. Tocati marunt ceapa Amestecati cu ulei de masline ceapa si dispuneti pe toata suprafata somonului, apoi turnati zeama de lamaie.
Asezonati cu piper proaspat rasnit pe deasupra, presarati caperele, rondele de ardei iute, cimbrul si maslinele. Pofta buna!