Ingrediente
2 cutii fasole prefiartă (din comerț)
2 - 3 căței de usturoi pasati
sau
1 linguriță usturoi granulat
2-3 cepe albe medii
2 linguri ulei vegetal pentru caramelizat ceapa roșie
50 ml ulei pentru călit ceapa albă
2 linguri pastă de ardei dulce
2 ceape roșii mici
o priză de zahăr (cât poți lua între degete)
50 ml lapte
sare
piper măcinat
Mod de preparare
Scurgem fasolea de zeamă, o punem intr-un bol și cu ajutorul unul mixer vertical o pasăm foarte bine.
O punem într-un castron, adăugăm laptele și amestecăm energic pentru omogenizare. Dacă doriți ca pasta de fasole să fie mai moale mai puteți adăuga puțin lapte. Pentru perioada postului, puteți înlocui laptele cu 2-3 linguri de apă și 2-3 linguri de ulei. Adăugăm acum și usturoiul pasat anterior, sare și piper după gust.
Ceapa roșie o tăiem peștișori, cât mai subțire. călim impreună cu zahărul la foc mediu spre mic 2-3 minute până se caramelizează puțin. Atentie - se va carameliza foarte repede.
Călim ceapa albă tăiată mărunt în care adăugăm cele 2 linguri de pastă de ardei.
Aranjăm intr-un platou fasolea pasată, punem deasupra un strat din compoziția de ceapă albă cu pastă de ardei și decorăm cu ceapă roșie caramelizată.
Să aveți poftă !
Scurgem fasolea de zeamă, o punem intr-un bol și cu ajutorul unul mixer vertical o pasăm foarte bine.
O punem într-un castron, adăugăm laptele și amestecăm energic pentru omogenizare. Dacă doriți ca pasta de fasole să fie mai moale mai puteți adăuga puțin lapte.
Adăugăm acum și usturoiul pasat anterior, sare și piper după gust.
Ceapa roșie o tăiem peștișori, cât mai subțire.
O călim impreună cu zahărul la foc mediu spre mic 2-3 minute până se caramelizează puțin. Atentie - se va carameliza foarte repede.
Cam așa ar trebui să arate la final.
Călim ceapa albă tăiată mărunt în care adăugăm cele 2 linguri de pastă de ardei.
Aranjăm intr-un platou fasolea pasată, punem deasupra un strat din compoziția de ceapă albă cu pastă de ardei și decorăm cu ceapă roșie caramelizată.
Să aveți poftă !