Dacă gătitul este responsabilitatea ta, știi cât de greu este să ai mereu idei diferite de mâncare și să răspunzi celor din familie la întrebarea „Ce mâncăm azi?”. De aceea, ți-am pregătit cateva retete culinare, astfel încât să nu mai ai probleme în a stabili ce să mai faci de mâncare.
Inspiră-te, joacă-te cu ingredientele, fii creativ la tine în bucătărie și surprinde-i pe cei dragi cu preparate noi și gustoase de fiecare dată.
Fasolea cu ciolan este cel mai cunoscut și îndrăgit fel de mâncare de la noi. Se consumă în orice perioadă a anului și este nelipsită din meniurile restaurantelor, târgurilor cu mancare traditională sau sarbătorilor câmpenești.
Sărmăluțe moldovenești in foi de viță
Sărmăluțele nu se prepara după aceeași retetă peste tot și nici cu aceleași ingrediente. In funcție de ingrediente, ele pot fi de mai multe feluri si pot satisface chiar si cele mai pretențioase papile gustative. Astazi vă prezint o retetă de sărmăluțe in foi de viță.
Pulpă de vițel cu sote de morcov si cartofi natur
Fâșii suculente de carne vită și morcov,o reteta simplă si gustoasă, pentru un prânz sau o cină lejeră, hranitoare și foarte delicioasă.
Jambon de curcan cu ciuperci și sos de samântână dulce
Răsfață-ți simțurile cu această rețetă delicioasă de jambon de curcan cu ciuperci și sos de smântână, un preparat savuros și elegant. Jambonul fraged de curcan este gătit cu grijă, alături de ciuperci , iar sosul cremos de smântână le completează perfect, oferindu-ți o combinație echilibrată de arome și texturi. Ideal pentru o cină specială sau o masă sofisticată în familie!
Șnițel crocant din pulpă de porc și cartofi dulci
Probabil că toată lumea știe să prepare șnițele cu ou, însă ce ai spune dacă ai încerca o rețetă de șnițel cu fulgi de porumb. Acest fel de mâncare este foarte crocant datorită fulgilor de porumb și cu sigurantă foarte îndragit mai ales de copii.
Ineditul acestui fel de mâncare constă in modul simplu de preparare și in gustul inconfundabil. Kaizerul îi dă gust și aromă. Fără grasime mâncarea de varză in general, nu are gust bun, așa că in această retetă am folosit doar kaizer afumat.
Tocăniță de cartofi cu cârnați afumați
Tocănița de cartofi este o rețetă tradițională, delicioasă și reconfortantă, perfectă pentru zilele răcorăase .Combinația dintre cartofii fragezi și cârnații savuroși, gătite intr-un sos bogat și aromat, transformă acest preparat într-un adevărat festin al gusturilor.
Afumătură la grătar cu garnitură de cartofi cu rozmarin
Această rețetă delicioasă combină afumătura la grătar cu cartofii fragezi, aromatizați cu rosmarin proaspăt, creând un preparat savuros, perfect pentru o masă de weekend sau o cină specială. Aromele intense și textura crocantă vor transforma orice ocazie intr-un festin memorabil !
Ficat de vită la tigaie (grill)
Probabil, se știe că nu tot ficatul este la fel de delicios, chiar dacă este bine preparat. Ficatul de vițel ca și ficatul de oaie/ miel este ficatul care se gătește cel mai repede, fiind moale și deosebit de savuros dacă este preparat mai în sânge (atât cât să fie ușor rozaliu în tăietura de cuțit)
Piept de pui cu bureți de pădure și sos de usturoi
Astăzi m-am gândit să pregatesc o rețetă cu bureți, aceste delicioase ciuperci proaspete de pădure, cunoscute pentru aroma lor bogată și textura fragedă.
Vă invit să o încercați și sunt sigură că nu veți regreta 😉
Rasol de vită cu garnitură de legume și sos de hrean
Astăzi vreau să vă ispitesc cu un rasol de vită cu legume natur, în ideea că poate faceți o încercare în acest sfârșit de săptămână. Am ales să însoțesc rasolul cu cartofi, morcovi și păstârnac, dar lista legumelor rămâne deschisă și poate fi adaptată după cum aveți poftă. Pentru ca preparatul să fie pe gustul meu, am ales pentru servire un sos de hrean
Mușchi de porc afumat cu brocoli și conopidă
Această rețetă combină perfect savoarea cărnii afumate cu beneficiile legumelor, creând un preparat gustos și echilibrat. Mușchiul de porc, alături de broccoli și conopidă, două legume pline de vitamine și minerale, devine nu doar o opțiune deosebită pentru prânz sau cină, dar și o sursă excelentă de nutrienți. Simplu de preparat, dar cu un impact mare asupra papilelor gustative, acest preparat se poate adapta oricărei preferințe, fiind ușor de personalizat cu condimentele preferate.
Rasol de porc cu ghebe, cartofi la cuptor și hrean
Această rețetă delicioasă de rasol de porc cu cartofi la cuptor, ghebe trase la tigaie și hrean este o combinație perfectă intre gustul suculent al cărnii de porc, ghebelor și aroma inconfundabilă a cartofilor rumeniți, imbogățită de o notă picantă de hrean, pentru un prânz de neuitat.
Acest fel de mâncare este ideal pentru mesele de familie, dar și pentru ocazii speciale, având un gust autentic, care aduce un omagiu tradițiilor culinare românești.
Mâncare de cartofi cu carne la garniță și varză murată
Descoperă gustul autentic al tradiției cu această rețetă delicioasă de cartofi cu carne la găniță, acompaniată perfect de varză murată. O combinație savuroasă și sățioasă, care îmbină aromele intense ale cărnii fragede cu gustul acrișor al verzei murate, oferindu-ți o experiență culinară desăvârșită.
Rețeta își are rădăcinile adânc înfipte în tradiția culinară românească, fiind o mâncare rustică și care reflectă ospitalitatea românească și importanța mesei în viața familială.
Putem încerca astăzi această minunată rețetă de mazăre cu cârnați. Se pregătește foarte ușor și este extrem de gustoasă. Cu siguranță, toată familia va aprecia acest preparat.
Piept de pui tras la tigaie cu garnitură de orez
După o zi lungă și obositoare, pregătirea unei cine delicioase și rapide poate fi o adevărată provocare. Cu toate acestea, pieptul de pui cu garnitură de orez este soluția perfectă pentru a satisface gusturile întregii familii, fără a petrece ore întregi în bucătărie. Veți avea o cină delicioasă doar în 40 de minute😉
Chiftele din carne tocată de porc
O rețetă clasică, nelipsită din meniul celor care apreciază gustul preparatelor românești. Chiftelele din carne tocată de porc sunt foarte gustoase, aromate
Ciulama din piept de pui cu ciuperci și smântâmă
Ciulamaua de ciuperci este un preparat tradițional și se servește caldă sau rece, alături de o porție de mămăliguță. Acest preparat este ideal atât pentru masa de prânz, cât și pentru cină.
Ardei umpluti cu amestec de carne de pasăre si porc
Dacă nu ați incercat niciodată ardeii umpluți după rețeta din moldova, atunci vă asteaptă un deliciu culinar. Sunt gatiți intr-un sos de roșii care este atât de gustos că nu o să vă vina să credeți.
Pulpă de vită cu ciuperci și morcov
Este un preparat care conține puține ingrediente , se face relativ simplu chiar și de incepători și ce este mai important necesită puțină supraveghere in timpul pregătirii
Sărmăluțe în foi de varză dulce
Astazi vă prezint o retetă de sărmăluțe in foi de varză dulce. Sarmalele au primit în timp modificări aduse rețetei originale, însă în esență este vorba de carne tocată împachetată în frunze de varză dulce / murată sau foi de viță de vie.
Musaca de cartofi cu carne tocată de vită
Rețeta este una foarte ușor de preparat, nu are nevoie de multe ingrediente și este gata în timp scurt. Cu o compoziție suculentă și arome îmbietoare, musacaua este un preparat consistent și delicios, ideal pentru o masă în familie.
Cârnați de casă cu cartofi la cuptor
Nu stiu daca există cineva căruia să nu-i placă acest fel de mâncare, pregatită cu cârnați sfumați de casa, servită alături de o salată
Dacă tot am copt ardei kapia , m-am gândit să fac o rețetă care sa-i includă (că tot vă povesteam eu că pot fi folosiți și la alte preparate, nu doar la salată) și am ales această delicioasă rețetă.
Cartofi noi la cuptor cu chiftele
Această rețetă este o alegere excelentă pentru o masă simplă, dar plină de savoare. Cartofii noi cu textura lor fină și gust delicat, sunt copți la cuptor până devin crocanți la exterior și moi la interior, iar alături de chiftelele suculente,, formează o combinație excelentă. Este o rețetă ușor de realizat, ideală pentru o cină rapidă, dar și pentru o masă de sărbătoare, care va satisface întreaga familie.
Legume la cuptor cu prosciutto
Fiecare sezon are o diversitate de legume proaspete cum ar fi, roşii, dovleceii, ardei gras, fasole verde, conopidă, broccoli sau vinete. Toate acestea le puteți găti la cuptor deoarece gustul legumelor ușor caramelizate şi puțin rumenite la exterior este grozav.
Mușchiulet de porc cu orez și salată
Nu stiți ce să gătiți și nu aveți timp prea mult la dispoziție, dar nici chef să stați prea mult în bucătărie ? Această rețetă vă va scoate din încurcătură, în doar 30 de minute puteți pregăti o cină excelentă
Friptură cu sos, ciuperci și piure de cartofi
Aceasta reteta friptură cu sos și piure cremos de cartofi este cea mai buna varianta pentru o masa de prânz, alături de o salată asortată sau de ce nu ... varză murată ?😉
Pulpă de porc cu legume trase la tigaie
Legumele sunt foarte sănătoase, se gătesc super rapid și merg aproape cu orice. Rețeta de astăzi este extrem gustoasă și se poate servi cu orice tip de friptură, de pasăre, de porc, de vită
Dovlecei umpluți cu carne tocată de vită
Propunerea mea pentru felul principal de astazi este retea de dovlecei umpluti cu legume si cascaval. Nu foarte greu de preparat si desigur extraordinar de usor de savurat, aceasta retea va fi gata in mai putin de 60 de minute si poate hrani doua persoane.
O rețetă clasică, nelipsită din meniul celor care apreciază gustul preparatelor românești. Chiftelele din carne tocată sunt foarte gustoase, aromate. Pot fi servite alături de o mămăliguță caldă. Sunt delicioase.