Ingrediente:
300 g piept de pui
240 g pate de ficat de porc
7 oua fierte
7 oua crude
2 legaturi ceapa verde
1 legatura usturoi verde
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
1 pliculet praf de copt
2-3 linguri de ulei vegetal
sare si piper
Mod de preparare:
Spalam si tocam marunt ceapa verde, usturoiul verde, mararul si patrunjelul.
Calim ceapa taiata 3-4 minute pana incepe sa-si schimbe culoarea (nu prea tare pentru ca vrem sa aiba o culoare de un verde frumos).
Fierbem pieptul de pui, il racim și il taiem cuburi potrivit de mari (daca il taiem prea mic are de suferit aspectul final al preparatului, daca il taiem prea mare , drobul se va rupe inestetic atunci cand il portionam).
Ouale le fierbem, le curatam si le taiem bucati grosiere (eu le-am taiat in 4 x 2 bucati).
Intr-un bol, punem cele 8 oua intregi, le batem cu un tel (ca pentru omleta). Peste oua adaugam celelalte ingrediente, ceapa care intre timp s-a racit, usturoiul, mararul si patrunjelul și amestecam pana se distribuie uniform. Acum punem praful de copt stins cu 2-3 picaturi de suc de lamaie.
Punem apoi pieptul de pui taiat si cu o lingurita scoatem din cutia de pate bucati potrivit de mari pe care le adaugam in compozitie. Cu o paleta amestecam usor, avand grija ca pateul de ficat sa nu se faca pasta (sa ramana in forma in care l-am pus).
Adaugam sare si piper dupa gust, ouale taiate ca in 8 bucăti si amestecam cu grija sa nu maruntim prea tare ouale.
Turnam compozitia inir-o tava tapetata cu hartie de copt (hartia o sa va ajute si la scos din tava, pentru ca preparatul va fi fraged si pufos).
Dam la cuptor la 180 grade pentru 45-50 minute sau pana incepe sa se rumeneasca. Nu il lasati mai mult de 50 de minute deoarece se va usca si se va sfărâma la portionare.
Dupa ce am scos tava din cuptor, lasam 2-3 minute (nu mai mult pentru ca hartia va transpira), scoatem cu grija preparatul din tava ajutandu-ne de hartia de copt si il lasam sa se raceasca, dupa care poate fi portionat. Veti obtine un preparat delicios si cu un gust deosebit.
Tăiem ceapa verde
Punem ceapa la calit in 2-3 linguri de ulei pentru 3-4 minute
Tocăm mărunt mărarul si pătrunjelul
Pieptul de pui fiert il tăiem cubulețe
Fierbem ouăle 8-10 minute, le decojim și le tăiem (cam in 8 bucăți)
Amestecăm ingredientele pentru compozitia de drob
In tavă la cuptor, pentru 45-50 de minute la temperatura de 180 grade celsius
Scoatem de la cuptor, lăsăm să se răcească
Porționăm și servim. Să aveți poftă !