Search this site
Embedded Files
  • Retete culinare
    • Fripturi
      • Mușchi de vită la grill
      • Costiță de porc la grătar
      • Pastramă de oaie trasă la tigaie
      • Pulpă de porc cu garnitură de cartofi natur și sos de smântână cu parmezan
      • Mici cu cartofi prajiti
      • Fleică de porc la grătar cu cartofi noi și sos de chilli
      • Friptură de porc la grill cu cartofi prăjiți
      • Pulpă de porc la cuptor cu garnitură de orez și murături asortate
      • Ficat de curcan la tigaie
      • Friptură gata în 15 minute la cuptor Flavorwave turbo
      • Piept de pui la grill
      • Cotlet de porc cu os și legume sote
      • Afumătură de porc cu sote de fasole verde, morcov și păstârnac
      • Pulpă de porc cu legume trase la tigaie
      • Piept de pui tras la tigaie gata în 10 minute
      • Pulpă de porc la tavă
    • Aperitive
      • Ouă umplute cu avocado
      • Ouă umplute cu smântână și maioneză
      • Salată boeuf
      • Carpaccio de somon
      • Tartar de somon cu avocado
      • Idei de platouri cu aperitive
      • Bruschete
      • Humus de casă
      • Salată cu ton
      • Chipsuri de bacon (piept de porc)
      • Salata de vinete cu ceapă și maioneză
      • Salata de ton cu avocado
    • Supe, ciorbe
      • Supă de pui cu găluște de griș
      • Supă de pui cu tăiței
      • Ciorbă de perișoare
      • Ciorbă de fasole cu afumătură
      • Ciorbă de fasole păstăi cu suc de roșii
      • Supă cremă de dovleac
      • Supă de varză dulce
      • Supă de curcan cu legume
      • Supă de legume
      • Ciorbă de văcuță
    • Garnituri pentru friptură și rețete pentru cină
      • Cartofi cu paprika la cuptor
      • Cartofi prajiți la tigaie
      • Orez la cuptor (pilaf de orez)
      • Vinete umplute cu legume și cașcaval
      • Dovlecei pane
      • Legume la grătar
      • Spanac cu ouă ochiuri
      • Mămăligă (Polenta)
      • Cartofi cu mozzarella la cuptor
      • Sufleu de conopidă, cu cașcaval și sos de cilli dulce
      • Steak de conopidă la cuptor
      • Legume sote
      • Orez cu legume
      • Sote de fasole verde păstăi
      • Ghebe cu ardei copți servite ca garnitura la o friptură sau ca aperitiv
      • Cartofi natur
      • Vinete și dovlecei cu parmezan la cuptor
      • Fasole bătută cu ceapă caramelizată
      • Mămăligă cu brânză și ouă ochiuri la cuptor
    • Preparate cu carne
      • Ciolan afumat cu fasole
      • Sărmăluțe moldovenești in foi de viță
      • Ardei umpluti cu amestec de carne de pasăre si porc
      • Pulpă de vită cu sote de morcov si cartofi natur
      • Ciulama din piept de pui cu ciuperci și smântâmă
      • Musaca de cartofi cu carne tocată de vită
      • Chiftele din carne tocată de porc
      • Mazăre cu cârnați
      • Varză dulce cu afumătură
      • Cârnați de casă cu cartofi la cuptor
      • Pulpă de vită cu ciuperci și morcov
      • Ficat de vită la tigaie (grill)
      • Rasol de vită cu garnitură de legume natur și sos de hrean
      • Sărmăluțe în foi de varză dulce
      • Mușchiulet de porc cu orez și salată
      • Pui cu ardei copt și ceapă
      • Friptură cu sos, ciuperci și piure de cartofi
      • Piept de pui tras la tigaie cu garnitură de orez
      • Piept de pui cu bureți de pădure și sos de usturoi
      • Legume la cuptor cu prosciutto
      • Dovlecei umpluți cu carne tocată de vită
      • Șnițel crocant din pulpă de porc și cartofi dulci
      • Chiftele cu sos
      • Tocăniță de cartofi cu cârnați afumați
      • Afumătură la grătar cu garnitură de cartofi cu rozmarin
      • Rasol de porc cu ghebe, cartofi la cuptor și hrean
      • Cartofi noi la cuptor cu chiftele
      • Mușchi de porc afumat cu brocoli și conopidă
      • Jambon de curcan cu ciuperci și sos de samântână dulce
      • Mâncare de cartofi cu carne la garniță și varză murată
      • Pulpă de porc cu garnitură de orez și salată
      • Friptura cu garnitură de cartofi natur și salată de spanac
    • Preparate cu pește și fructe de mare
      • File de somon cu cartofi natur, sos de smăntănă și piper
      • Merluciu cu legume
      • File de somon cu sparanghel
      • Somon cu garnitură de spanac și dovlecei
      • Păstrăv la Air Fryer, sos de smântână cu usturoi și mămăligă
      • Doradă regală la grătar
      • Cod de Alaska pane cu sote de mazăre
      • Saramură de crap
      • Inele de calamar pane
      • Creveți in sos de unt și usturoi
      • Creveți în cuib de cartofi
    • Paste
      • Lasagna
      • Pene cu sos de roșii, parmezan si busuioc
      • Pappardelle cu parmezan
      • Spaghete bolognese
      • Paste cu ton
      • Paste cu sos Alfredo
      • Paste cu prosciutto, sos de smântână și busuioc
      • Pappardelle cu surimi și sos de smântână cu parmezan
      • Paste cu legume (rețetă de post)
      • Pad Thai (variantă adaptată de copiii mei pentru gustul nepoților))
      • Pad Thai cu creveți
      • Farfalle cu tofu, suncă presată și broccoli
      • Spaghetti carbonara
      • Fusilli cu șuncă, roșii cherry și busuioc
      • Farfalle cu ciuperci și mozzarella
      • Tagliatelle cu prosciutto, brânză ”burata”și busuioc
      • Specialități de ”Farfalle Italiene” cu șuncă crud-uscată și sos alb cremos
      • Penne cu sos și parmezan
      • Pappardelle cu ciuperci
    • Salate
      • Salată de morcov, dovlecel si ardei kapia
      • Salată de rucola si varză roșie
      • Salată de castraveți, roșii și ardei kapia
      • Salată orientală
      • Salata de rucola, rosii cherry, castraveti si ardei
      • Salată de varză
      • Salată aperitiv de avocado cu mango și legume
      • Salată de fenicul cu tije de apio și varză roșie
      • Salată aperitiv de sfeclă roșie cu avocado, nuci, brânză și ouă
      • Salata de primăvară
    • Dulciuri, preparate de patiserie și panificație
      • Dulciuri de casă, torturi și prajituri
        • Prăjitură pufoasă cu vișine
        • Tiramisu cu frișcă și mascarpone
        • Prăjitură cu mere
        • Clătite clasice umplute de fructe, gem și diferite toppinguri
        • Prăjitură turnată cu brânză de vaci
        • Bezele
        • Vafe simple sau cu miere și fructe
        • Pancakes/clatite americane
        • Vafe cu înghețată și fructe
        • Prăjitură cu iaurt
        • Eclere cu cremă de vanilie și frișcă
        • Tartă cu cremă de brânză și fructe
        • Tartă cu mere și mascarpone
        • Prăjitură cu mere, nucă și caramel
        • Pandișpan pufos cu cacao
        • Cremă de zahăr ars
        • Prăjitură cu rahat și nuca în foi de napolitană
        • Cremă de vanilie pentru torturi și prăjituri
        • Prăjitură cu cremă de mascarpone, frișcă și fructe de pădure
        • Minitarte cu cremă de vanilie și fructe
        • Ciocolată de casă
      • Produse de patiserie și panificație
        • Cozonac moldovenesc cu nucă
        • Plăcinte moldovenești cu brânză dulce
        • Mucenici moldovenești
        • Gogoși fragede cu iaurt
        • Cornulețe fragede cu rahat, sau magiun și nucă
        • ”Turte” de cartofi cu brânză de vaci
        • Saleuri făcute în casă din aluat foietaj
        • Pâine de casă cu miez pufos și coajă crocantă pentru toate gusturile
        • Pâine de casă, moale, pufoasă, perfectă pentru sandwich
    • Mic dejun
      • Ouă ”ochiuri” cu prosciutto la cuptor
      • Omletă cu carne la ”garniță”
      • Omletă cu ceapă și usturoi verde
      • Ouă ochiuri
      • Kaiser cu ouă ochiuri și roșii cherry
      • Omletă cu brânză și legume
      • Ouă fierte
      • Orez cu lapte - mic dejun pentru ”pitici”
    • Cămara pentru iarnă
      • Legume conservate pentru iarnă
        • Gogonele îm saramură
        • Suc de roșii
        • Pastă de ardei cu ceapă și roșii pentru ciorbe și tocănițe
        • Gogoșari cu conopidă la oțet
        • Ghebe marinate conservate pentru salată
        • Ceapa călită pentru gătit, conservată pentru iarnă
        • Castraveți în saramură
        • Ardei iuți la oțet pentru iarnă
        • Ceapă marinată pentru salate
        • Legume congelate în diferite combinații și forme pentru iarnă
        • Conopidă în saramură (fără oțet)
        • Ardei copți conservați pentru iarna
        • Pepeni verzi în saramură pentru iarnă
        • Varză în saramură conservată pentru iarnă
        • Pastă de ardei copți
        • Pastă dulce de ardei pentru iarnă
        • Vinete coapte pe grătar conservate pentru iarnă
        • Zacuscă de ghebe
      • Fructe conservate pentru iarnă
        • Gem de coacăze roșii
        • Gem de zmeură fără semințe
        • Gem de caise
        • Smochine deshidratate
        • Compot de struguri
        • Chipsuri de mere
        • Gem de prune (magiun)
        • Dulceață de dovleac plăcintar
        • Jeleu de smochine
      • Sosuri de fructe și legume pentru fripturi și alte preparate culinare
        • Sos de coacăze roșii pentru friptură
        • Sos de cireșe pentru friptură
        • Sos de vișine pentru friptură
        • Sos de merișoare pentru friptură
        • Sos de chilli dulce-picant
        • Sos de usturoi cu leuștean verde pentru consum imediat
        • Sos chimichurri (sos de pătrunjel)
        • Sos de smântână cu usturoi
        • Pesto de busuioc rețetă pentru iarnă
    • Preparate de post
      • Iahnie de fasole roșie și albă
      • Ardei umpluți cu orez
      • Tocatiță de cartofi și salată asortată
      • Ciorbă de legume
      • Ghebe tocate trase la tigaie
      • Tagliatelle cu ciuperci, ceapă caramelizată și sos pesto
      • Salată de vinete - preparat de post
      • Ciulama de ciuperci - preparat de post
      • Pilaf de orez cu urzici
      • Parppandelle cu dovlecei, ciuperci și porumb dulce
    • Preparate pentru masa de Paște
      • Ouă umplute cu caviar
      • Rosii cherry umplute cu cremă de brânză
      • Trei platouri care se completează pe o masă festivă
      • Aperitiv pentru copii - ciupercuțe
      • Platou cu smochine
      • Ouă vopsite
      • Pască cu brânză dulce de vaci
      • Drob din piept de pui și pate de ficat
      • Pulpă de miel la tavă
    • Idei de rețete - Cum să ”reinventăm” porțiile mici de preparate rămase
      • Piept de pui cu smântână (ramas din ziua anterioară) și ouă ochiuri
      • Brânzeturi rămase + paste = o masă nouă și gustoasă.
      • Brânză + carne + paste = fără risipă, cu gust!
      • Macaroane cu brânză
    • Preparate pentru masa de Crăciun
      • Piftie de porc
      • Sărmăluțe in foi de varză murată și afumătură
      • Tobă de casă
      • Cârnați tradiționali moldovenești
      • Șuncă fiartă preparată în casă
      • Caltaboș
      • Turtă dulce de Crăciun
      • Friptură de porc pentru masa de Crăciun
      • Curcan la cuptor pentru masa de Crăciun
      • Șuncă crud - afumată pentru gratar sau preparate din carne
      • Mini-tarte cu somon și cremă de brânză
      • Canapele cu crostini și Foie Gras
      • Prăjitură cu bezea, nucă și cremă de cacao
      • Platou cu șuncă și tobă de casă
      • Păine cu Camembert, Cedar și brănză maturată
      • Fursecuri pregătite de nepoți din aluat dospit
      • Carne conservată ”la garniță”
      • Prăjitură ”Alba ca Zăpada”
      • Scutecele Domnului, turte de Crăciun sau Pelincile Domnului
    • Băuturi alcoolice și nonalcoolice
      • Limonadă
        • Limonadă cu lămâie, portocală și mentă – răcoare și prospețime
        • Limonadă cu căpșuni – dulce, acrișoară și răcoritoare
        • Frunze de mentă, lămâie și liniște – rețeta unei veri perfecte
      • Băuturi de casă cu alcool
        • Lichior de vișine - Vișinată
        • Lichior de cireșe - Cireșată
        • Lichir de afine - Afinată
        • Lichior de zmeură - Zmeurată
    • Rețete de 15 minute
      • Guacamole, pastă mexicană de avocado
    • Rețete de 30 de minute
      • Cartofi prăjiți cu fripteuza cu aer cald Air Fryer
    • Grădina de acasă
      • Grădina de legume
      • Livada de pomi fructiferi
      • O oază de liniște și relaxare
    • Preparate tradiționale
      • Jumări de porc crocante la exterior și fragede în interior
 
  • Retete culinare
    • Fripturi
      • Mușchi de vită la grill
      • Costiță de porc la grătar
      • Pastramă de oaie trasă la tigaie
      • Pulpă de porc cu garnitură de cartofi natur și sos de smântână cu parmezan
      • Mici cu cartofi prajiti
      • Fleică de porc la grătar cu cartofi noi și sos de chilli
      • Friptură de porc la grill cu cartofi prăjiți
      • Pulpă de porc la cuptor cu garnitură de orez și murături asortate
      • Ficat de curcan la tigaie
      • Friptură gata în 15 minute la cuptor Flavorwave turbo
      • Piept de pui la grill
      • Cotlet de porc cu os și legume sote
      • Afumătură de porc cu sote de fasole verde, morcov și păstârnac
      • Pulpă de porc cu legume trase la tigaie
      • Piept de pui tras la tigaie gata în 10 minute
      • Pulpă de porc la tavă
    • Aperitive
      • Ouă umplute cu avocado
      • Ouă umplute cu smântână și maioneză
      • Salată boeuf
      • Carpaccio de somon
      • Tartar de somon cu avocado
      • Idei de platouri cu aperitive
      • Bruschete
      • Humus de casă
      • Salată cu ton
      • Chipsuri de bacon (piept de porc)
      • Salata de vinete cu ceapă și maioneză
      • Salata de ton cu avocado
    • Supe, ciorbe
      • Supă de pui cu găluște de griș
      • Supă de pui cu tăiței
      • Ciorbă de perișoare
      • Ciorbă de fasole cu afumătură
      • Ciorbă de fasole păstăi cu suc de roșii
      • Supă cremă de dovleac
      • Supă de varză dulce
      • Supă de curcan cu legume
      • Supă de legume
      • Ciorbă de văcuță
    • Garnituri pentru friptură și rețete pentru cină
      • Cartofi cu paprika la cuptor
      • Cartofi prajiți la tigaie
      • Orez la cuptor (pilaf de orez)
      • Vinete umplute cu legume și cașcaval
      • Dovlecei pane
      • Legume la grătar
      • Spanac cu ouă ochiuri
      • Mămăligă (Polenta)
      • Cartofi cu mozzarella la cuptor
      • Sufleu de conopidă, cu cașcaval și sos de cilli dulce
      • Steak de conopidă la cuptor
      • Legume sote
      • Orez cu legume
      • Sote de fasole verde păstăi
      • Ghebe cu ardei copți servite ca garnitura la o friptură sau ca aperitiv
      • Cartofi natur
      • Vinete și dovlecei cu parmezan la cuptor
      • Fasole bătută cu ceapă caramelizată
      • Mămăligă cu brânză și ouă ochiuri la cuptor
    • Preparate cu carne
      • Ciolan afumat cu fasole
      • Sărmăluțe moldovenești in foi de viță
      • Ardei umpluti cu amestec de carne de pasăre si porc
      • Pulpă de vită cu sote de morcov si cartofi natur
      • Ciulama din piept de pui cu ciuperci și smântâmă
      • Musaca de cartofi cu carne tocată de vită
      • Chiftele din carne tocată de porc
      • Mazăre cu cârnați
      • Varză dulce cu afumătură
      • Cârnați de casă cu cartofi la cuptor
      • Pulpă de vită cu ciuperci și morcov
      • Ficat de vită la tigaie (grill)
      • Rasol de vită cu garnitură de legume natur și sos de hrean
      • Sărmăluțe în foi de varză dulce
      • Mușchiulet de porc cu orez și salată
      • Pui cu ardei copt și ceapă
      • Friptură cu sos, ciuperci și piure de cartofi
      • Piept de pui tras la tigaie cu garnitură de orez
      • Piept de pui cu bureți de pădure și sos de usturoi
      • Legume la cuptor cu prosciutto
      • Dovlecei umpluți cu carne tocată de vită
      • Șnițel crocant din pulpă de porc și cartofi dulci
      • Chiftele cu sos
      • Tocăniță de cartofi cu cârnați afumați
      • Afumătură la grătar cu garnitură de cartofi cu rozmarin
      • Rasol de porc cu ghebe, cartofi la cuptor și hrean
      • Cartofi noi la cuptor cu chiftele
      • Mușchi de porc afumat cu brocoli și conopidă
      • Jambon de curcan cu ciuperci și sos de samântână dulce
      • Mâncare de cartofi cu carne la garniță și varză murată
      • Pulpă de porc cu garnitură de orez și salată
      • Friptura cu garnitură de cartofi natur și salată de spanac
    • Preparate cu pește și fructe de mare
      • File de somon cu cartofi natur, sos de smăntănă și piper
      • Merluciu cu legume
      • File de somon cu sparanghel
      • Somon cu garnitură de spanac și dovlecei
      • Păstrăv la Air Fryer, sos de smântână cu usturoi și mămăligă
      • Doradă regală la grătar
      • Cod de Alaska pane cu sote de mazăre
      • Saramură de crap
      • Inele de calamar pane
      • Creveți in sos de unt și usturoi
      • Creveți în cuib de cartofi
    • Paste
      • Lasagna
      • Pene cu sos de roșii, parmezan si busuioc
      • Pappardelle cu parmezan
      • Spaghete bolognese
      • Paste cu ton
      • Paste cu sos Alfredo
      • Paste cu prosciutto, sos de smântână și busuioc
      • Pappardelle cu surimi și sos de smântână cu parmezan
      • Paste cu legume (rețetă de post)
      • Pad Thai (variantă adaptată de copiii mei pentru gustul nepoților))
      • Pad Thai cu creveți
      • Farfalle cu tofu, suncă presată și broccoli
      • Spaghetti carbonara
      • Fusilli cu șuncă, roșii cherry și busuioc
      • Farfalle cu ciuperci și mozzarella
      • Tagliatelle cu prosciutto, brânză ”burata”și busuioc
      • Specialități de ”Farfalle Italiene” cu șuncă crud-uscată și sos alb cremos
      • Penne cu sos și parmezan
      • Pappardelle cu ciuperci
    • Salate
      • Salată de morcov, dovlecel si ardei kapia
      • Salată de rucola si varză roșie
      • Salată de castraveți, roșii și ardei kapia
      • Salată orientală
      • Salata de rucola, rosii cherry, castraveti si ardei
      • Salată de varză
      • Salată aperitiv de avocado cu mango și legume
      • Salată de fenicul cu tije de apio și varză roșie
      • Salată aperitiv de sfeclă roșie cu avocado, nuci, brânză și ouă
      • Salata de primăvară
    • Dulciuri, preparate de patiserie și panificație
      • Dulciuri de casă, torturi și prajituri
        • Prăjitură pufoasă cu vișine
        • Tiramisu cu frișcă și mascarpone
        • Prăjitură cu mere
        • Clătite clasice umplute de fructe, gem și diferite toppinguri
        • Prăjitură turnată cu brânză de vaci
        • Bezele
        • Vafe simple sau cu miere și fructe
        • Pancakes/clatite americane
        • Vafe cu înghețată și fructe
        • Prăjitură cu iaurt
        • Eclere cu cremă de vanilie și frișcă
        • Tartă cu cremă de brânză și fructe
        • Tartă cu mere și mascarpone
        • Prăjitură cu mere, nucă și caramel
        • Pandișpan pufos cu cacao
        • Cremă de zahăr ars
        • Prăjitură cu rahat și nuca în foi de napolitană
        • Cremă de vanilie pentru torturi și prăjituri
        • Prăjitură cu cremă de mascarpone, frișcă și fructe de pădure
        • Minitarte cu cremă de vanilie și fructe
        • Ciocolată de casă
      • Produse de patiserie și panificație
        • Cozonac moldovenesc cu nucă
        • Plăcinte moldovenești cu brânză dulce
        • Mucenici moldovenești
        • Gogoși fragede cu iaurt
        • Cornulețe fragede cu rahat, sau magiun și nucă
        • ”Turte” de cartofi cu brânză de vaci
        • Saleuri făcute în casă din aluat foietaj
        • Pâine de casă cu miez pufos și coajă crocantă pentru toate gusturile
        • Pâine de casă, moale, pufoasă, perfectă pentru sandwich
    • Mic dejun
      • Ouă ”ochiuri” cu prosciutto la cuptor
      • Omletă cu carne la ”garniță”
      • Omletă cu ceapă și usturoi verde
      • Ouă ochiuri
      • Kaiser cu ouă ochiuri și roșii cherry
      • Omletă cu brânză și legume
      • Ouă fierte
      • Orez cu lapte - mic dejun pentru ”pitici”
    • Cămara pentru iarnă
      • Legume conservate pentru iarnă
        • Gogonele îm saramură
        • Suc de roșii
        • Pastă de ardei cu ceapă și roșii pentru ciorbe și tocănițe
        • Gogoșari cu conopidă la oțet
        • Ghebe marinate conservate pentru salată
        • Ceapa călită pentru gătit, conservată pentru iarnă
        • Castraveți în saramură
        • Ardei iuți la oțet pentru iarnă
        • Ceapă marinată pentru salate
        • Legume congelate în diferite combinații și forme pentru iarnă
        • Conopidă în saramură (fără oțet)
        • Ardei copți conservați pentru iarna
        • Pepeni verzi în saramură pentru iarnă
        • Varză în saramură conservată pentru iarnă
        • Pastă de ardei copți
        • Pastă dulce de ardei pentru iarnă
        • Vinete coapte pe grătar conservate pentru iarnă
        • Zacuscă de ghebe
      • Fructe conservate pentru iarnă
        • Gem de coacăze roșii
        • Gem de zmeură fără semințe
        • Gem de caise
        • Smochine deshidratate
        • Compot de struguri
        • Chipsuri de mere
        • Gem de prune (magiun)
        • Dulceață de dovleac plăcintar
        • Jeleu de smochine
      • Sosuri de fructe și legume pentru fripturi și alte preparate culinare
        • Sos de coacăze roșii pentru friptură
        • Sos de cireșe pentru friptură
        • Sos de vișine pentru friptură
        • Sos de merișoare pentru friptură
        • Sos de chilli dulce-picant
        • Sos de usturoi cu leuștean verde pentru consum imediat
        • Sos chimichurri (sos de pătrunjel)
        • Sos de smântână cu usturoi
        • Pesto de busuioc rețetă pentru iarnă
    • Preparate de post
      • Iahnie de fasole roșie și albă
      • Ardei umpluți cu orez
      • Tocatiță de cartofi și salată asortată
      • Ciorbă de legume
      • Ghebe tocate trase la tigaie
      • Tagliatelle cu ciuperci, ceapă caramelizată și sos pesto
      • Salată de vinete - preparat de post
      • Ciulama de ciuperci - preparat de post
      • Pilaf de orez cu urzici
      • Parppandelle cu dovlecei, ciuperci și porumb dulce
    • Preparate pentru masa de Paște
      • Ouă umplute cu caviar
      • Rosii cherry umplute cu cremă de brânză
      • Trei platouri care se completează pe o masă festivă
      • Aperitiv pentru copii - ciupercuțe
      • Platou cu smochine
      • Ouă vopsite
      • Pască cu brânză dulce de vaci
      • Drob din piept de pui și pate de ficat
      • Pulpă de miel la tavă
    • Idei de rețete - Cum să ”reinventăm” porțiile mici de preparate rămase
      • Piept de pui cu smântână (ramas din ziua anterioară) și ouă ochiuri
      • Brânzeturi rămase + paste = o masă nouă și gustoasă.
      • Brânză + carne + paste = fără risipă, cu gust!
      • Macaroane cu brânză
    • Preparate pentru masa de Crăciun
      • Piftie de porc
      • Sărmăluțe in foi de varză murată și afumătură
      • Tobă de casă
      • Cârnați tradiționali moldovenești
      • Șuncă fiartă preparată în casă
      • Caltaboș
      • Turtă dulce de Crăciun
      • Friptură de porc pentru masa de Crăciun
      • Curcan la cuptor pentru masa de Crăciun
      • Șuncă crud - afumată pentru gratar sau preparate din carne
      • Mini-tarte cu somon și cremă de brânză
      • Canapele cu crostini și Foie Gras
      • Prăjitură cu bezea, nucă și cremă de cacao
      • Platou cu șuncă și tobă de casă
      • Păine cu Camembert, Cedar și brănză maturată
      • Fursecuri pregătite de nepoți din aluat dospit
      • Carne conservată ”la garniță”
      • Prăjitură ”Alba ca Zăpada”
      • Scutecele Domnului, turte de Crăciun sau Pelincile Domnului
    • Băuturi alcoolice și nonalcoolice
      • Limonadă
        • Limonadă cu lămâie, portocală și mentă – răcoare și prospețime
        • Limonadă cu căpșuni – dulce, acrișoară și răcoritoare
        • Frunze de mentă, lămâie și liniște – rețeta unei veri perfecte
      • Băuturi de casă cu alcool
        • Lichior de vișine - Vișinată
        • Lichior de cireșe - Cireșată
        • Lichir de afine - Afinată
        • Lichior de zmeură - Zmeurată
    • Rețete de 15 minute
      • Guacamole, pastă mexicană de avocado
    • Rețete de 30 de minute
      • Cartofi prăjiți cu fripteuza cu aer cald Air Fryer
    • Grădina de acasă
      • Grădina de legume
      • Livada de pomi fructiferi
      • O oază de liniște și relaxare
    • Preparate tradiționale
      • Jumări de porc crocante la exterior și fragede în interior
  • More
    • Retete culinare
      • Fripturi
        • Mușchi de vită la grill
        • Costiță de porc la grătar
        • Pastramă de oaie trasă la tigaie
        • Pulpă de porc cu garnitură de cartofi natur și sos de smântână cu parmezan
        • Mici cu cartofi prajiti
        • Fleică de porc la grătar cu cartofi noi și sos de chilli
        • Friptură de porc la grill cu cartofi prăjiți
        • Pulpă de porc la cuptor cu garnitură de orez și murături asortate
        • Ficat de curcan la tigaie
        • Friptură gata în 15 minute la cuptor Flavorwave turbo
        • Piept de pui la grill
        • Cotlet de porc cu os și legume sote
        • Afumătură de porc cu sote de fasole verde, morcov și păstârnac
        • Pulpă de porc cu legume trase la tigaie
        • Piept de pui tras la tigaie gata în 10 minute
        • Pulpă de porc la tavă
      • Aperitive
        • Ouă umplute cu avocado
        • Ouă umplute cu smântână și maioneză
        • Salată boeuf
        • Carpaccio de somon
        • Tartar de somon cu avocado
        • Idei de platouri cu aperitive
        • Bruschete
        • Humus de casă
        • Salată cu ton
        • Chipsuri de bacon (piept de porc)
        • Salata de vinete cu ceapă și maioneză
        • Salata de ton cu avocado
      • Supe, ciorbe
        • Supă de pui cu găluște de griș
        • Supă de pui cu tăiței
        • Ciorbă de perișoare
        • Ciorbă de fasole cu afumătură
        • Ciorbă de fasole păstăi cu suc de roșii
        • Supă cremă de dovleac
        • Supă de varză dulce
        • Supă de curcan cu legume
        • Supă de legume
        • Ciorbă de văcuță
      • Garnituri pentru friptură și rețete pentru cină
        • Cartofi cu paprika la cuptor
        • Cartofi prajiți la tigaie
        • Orez la cuptor (pilaf de orez)
        • Vinete umplute cu legume și cașcaval
        • Dovlecei pane
        • Legume la grătar
        • Spanac cu ouă ochiuri
        • Mămăligă (Polenta)
        • Cartofi cu mozzarella la cuptor
        • Sufleu de conopidă, cu cașcaval și sos de cilli dulce
        • Steak de conopidă la cuptor
        • Legume sote
        • Orez cu legume
        • Sote de fasole verde păstăi
        • Ghebe cu ardei copți servite ca garnitura la o friptură sau ca aperitiv
        • Cartofi natur
        • Vinete și dovlecei cu parmezan la cuptor
        • Fasole bătută cu ceapă caramelizată
        • Mămăligă cu brânză și ouă ochiuri la cuptor
      • Preparate cu carne
        • Ciolan afumat cu fasole
        • Sărmăluțe moldovenești in foi de viță
        • Ardei umpluti cu amestec de carne de pasăre si porc
        • Pulpă de vită cu sote de morcov si cartofi natur
        • Ciulama din piept de pui cu ciuperci și smântâmă
        • Musaca de cartofi cu carne tocată de vită
        • Chiftele din carne tocată de porc
        • Mazăre cu cârnați
        • Varză dulce cu afumătură
        • Cârnați de casă cu cartofi la cuptor
        • Pulpă de vită cu ciuperci și morcov
        • Ficat de vită la tigaie (grill)
        • Rasol de vită cu garnitură de legume natur și sos de hrean
        • Sărmăluțe în foi de varză dulce
        • Mușchiulet de porc cu orez și salată
        • Pui cu ardei copt și ceapă
        • Friptură cu sos, ciuperci și piure de cartofi
        • Piept de pui tras la tigaie cu garnitură de orez
        • Piept de pui cu bureți de pădure și sos de usturoi
        • Legume la cuptor cu prosciutto
        • Dovlecei umpluți cu carne tocată de vită
        • Șnițel crocant din pulpă de porc și cartofi dulci
        • Chiftele cu sos
        • Tocăniță de cartofi cu cârnați afumați
        • Afumătură la grătar cu garnitură de cartofi cu rozmarin
        • Rasol de porc cu ghebe, cartofi la cuptor și hrean
        • Cartofi noi la cuptor cu chiftele
        • Mușchi de porc afumat cu brocoli și conopidă
        • Jambon de curcan cu ciuperci și sos de samântână dulce
        • Mâncare de cartofi cu carne la garniță și varză murată
        • Pulpă de porc cu garnitură de orez și salată
        • Friptura cu garnitură de cartofi natur și salată de spanac
      • Preparate cu pește și fructe de mare
        • File de somon cu cartofi natur, sos de smăntănă și piper
        • Merluciu cu legume
        • File de somon cu sparanghel
        • Somon cu garnitură de spanac și dovlecei
        • Păstrăv la Air Fryer, sos de smântână cu usturoi și mămăligă
        • Doradă regală la grătar
        • Cod de Alaska pane cu sote de mazăre
        • Saramură de crap
        • Inele de calamar pane
        • Creveți in sos de unt și usturoi
        • Creveți în cuib de cartofi
      • Paste
        • Lasagna
        • Pene cu sos de roșii, parmezan si busuioc
        • Pappardelle cu parmezan
        • Spaghete bolognese
        • Paste cu ton
        • Paste cu sos Alfredo
        • Paste cu prosciutto, sos de smântână și busuioc
        • Pappardelle cu surimi și sos de smântână cu parmezan
        • Paste cu legume (rețetă de post)
        • Pad Thai (variantă adaptată de copiii mei pentru gustul nepoților))
        • Pad Thai cu creveți
        • Farfalle cu tofu, suncă presată și broccoli
        • Spaghetti carbonara
        • Fusilli cu șuncă, roșii cherry și busuioc
        • Farfalle cu ciuperci și mozzarella
        • Tagliatelle cu prosciutto, brânză ”burata”și busuioc
        • Specialități de ”Farfalle Italiene” cu șuncă crud-uscată și sos alb cremos
        • Penne cu sos și parmezan
        • Pappardelle cu ciuperci
      • Salate
        • Salată de morcov, dovlecel si ardei kapia
        • Salată de rucola si varză roșie
        • Salată de castraveți, roșii și ardei kapia
        • Salată orientală
        • Salata de rucola, rosii cherry, castraveti si ardei
        • Salată de varză
        • Salată aperitiv de avocado cu mango și legume
        • Salată de fenicul cu tije de apio și varză roșie
        • Salată aperitiv de sfeclă roșie cu avocado, nuci, brânză și ouă
        • Salata de primăvară
      • Dulciuri, preparate de patiserie și panificație
        • Dulciuri de casă, torturi și prajituri
          • Prăjitură pufoasă cu vișine
          • Tiramisu cu frișcă și mascarpone
          • Prăjitură cu mere
          • Clătite clasice umplute de fructe, gem și diferite toppinguri
          • Prăjitură turnată cu brânză de vaci
          • Bezele
          • Vafe simple sau cu miere și fructe
          • Pancakes/clatite americane
          • Vafe cu înghețată și fructe
          • Prăjitură cu iaurt
          • Eclere cu cremă de vanilie și frișcă
          • Tartă cu cremă de brânză și fructe
          • Tartă cu mere și mascarpone
          • Prăjitură cu mere, nucă și caramel
          • Pandișpan pufos cu cacao
          • Cremă de zahăr ars
          • Prăjitură cu rahat și nuca în foi de napolitană
          • Cremă de vanilie pentru torturi și prăjituri
          • Prăjitură cu cremă de mascarpone, frișcă și fructe de pădure
          • Minitarte cu cremă de vanilie și fructe
          • Ciocolată de casă
        • Produse de patiserie și panificație
          • Cozonac moldovenesc cu nucă
          • Plăcinte moldovenești cu brânză dulce
          • Mucenici moldovenești
          • Gogoși fragede cu iaurt
          • Cornulețe fragede cu rahat, sau magiun și nucă
          • ”Turte” de cartofi cu brânză de vaci
          • Saleuri făcute în casă din aluat foietaj
          • Pâine de casă cu miez pufos și coajă crocantă pentru toate gusturile
          • Pâine de casă, moale, pufoasă, perfectă pentru sandwich
      • Mic dejun
        • Ouă ”ochiuri” cu prosciutto la cuptor
        • Omletă cu carne la ”garniță”
        • Omletă cu ceapă și usturoi verde
        • Ouă ochiuri
        • Kaiser cu ouă ochiuri și roșii cherry
        • Omletă cu brânză și legume
        • Ouă fierte
        • Orez cu lapte - mic dejun pentru ”pitici”
      • Cămara pentru iarnă
        • Legume conservate pentru iarnă
          • Gogonele îm saramură
          • Suc de roșii
          • Pastă de ardei cu ceapă și roșii pentru ciorbe și tocănițe
          • Gogoșari cu conopidă la oțet
          • Ghebe marinate conservate pentru salată
          • Ceapa călită pentru gătit, conservată pentru iarnă
          • Castraveți în saramură
          • Ardei iuți la oțet pentru iarnă
          • Ceapă marinată pentru salate
          • Legume congelate în diferite combinații și forme pentru iarnă
          • Conopidă în saramură (fără oțet)
          • Ardei copți conservați pentru iarna
          • Pepeni verzi în saramură pentru iarnă
          • Varză în saramură conservată pentru iarnă
          • Pastă de ardei copți
          • Pastă dulce de ardei pentru iarnă
          • Vinete coapte pe grătar conservate pentru iarnă
          • Zacuscă de ghebe
        • Fructe conservate pentru iarnă
          • Gem de coacăze roșii
          • Gem de zmeură fără semințe
          • Gem de caise
          • Smochine deshidratate
          • Compot de struguri
          • Chipsuri de mere
          • Gem de prune (magiun)
          • Dulceață de dovleac plăcintar
          • Jeleu de smochine
        • Sosuri de fructe și legume pentru fripturi și alte preparate culinare
          • Sos de coacăze roșii pentru friptură
          • Sos de cireșe pentru friptură
          • Sos de vișine pentru friptură
          • Sos de merișoare pentru friptură
          • Sos de chilli dulce-picant
          • Sos de usturoi cu leuștean verde pentru consum imediat
          • Sos chimichurri (sos de pătrunjel)
          • Sos de smântână cu usturoi
          • Pesto de busuioc rețetă pentru iarnă
      • Preparate de post
        • Iahnie de fasole roșie și albă
        • Ardei umpluți cu orez
        • Tocatiță de cartofi și salată asortată
        • Ciorbă de legume
        • Ghebe tocate trase la tigaie
        • Tagliatelle cu ciuperci, ceapă caramelizată și sos pesto
        • Salată de vinete - preparat de post
        • Ciulama de ciuperci - preparat de post
        • Pilaf de orez cu urzici
        • Parppandelle cu dovlecei, ciuperci și porumb dulce
      • Preparate pentru masa de Paște
        • Ouă umplute cu caviar
        • Rosii cherry umplute cu cremă de brânză
        • Trei platouri care se completează pe o masă festivă
        • Aperitiv pentru copii - ciupercuțe
        • Platou cu smochine
        • Ouă vopsite
        • Pască cu brânză dulce de vaci
        • Drob din piept de pui și pate de ficat
        • Pulpă de miel la tavă
      • Idei de rețete - Cum să ”reinventăm” porțiile mici de preparate rămase
        • Piept de pui cu smântână (ramas din ziua anterioară) și ouă ochiuri
        • Brânzeturi rămase + paste = o masă nouă și gustoasă.
        • Brânză + carne + paste = fără risipă, cu gust!
        • Macaroane cu brânză
      • Preparate pentru masa de Crăciun
        • Piftie de porc
        • Sărmăluțe in foi de varză murată și afumătură
        • Tobă de casă
        • Cârnați tradiționali moldovenești
        • Șuncă fiartă preparată în casă
        • Caltaboș
        • Turtă dulce de Crăciun
        • Friptură de porc pentru masa de Crăciun
        • Curcan la cuptor pentru masa de Crăciun
        • Șuncă crud - afumată pentru gratar sau preparate din carne
        • Mini-tarte cu somon și cremă de brânză
        • Canapele cu crostini și Foie Gras
        • Prăjitură cu bezea, nucă și cremă de cacao
        • Platou cu șuncă și tobă de casă
        • Păine cu Camembert, Cedar și brănză maturată
        • Fursecuri pregătite de nepoți din aluat dospit
        • Carne conservată ”la garniță”
        • Prăjitură ”Alba ca Zăpada”
        • Scutecele Domnului, turte de Crăciun sau Pelincile Domnului
      • Băuturi alcoolice și nonalcoolice
        • Limonadă
          • Limonadă cu lămâie, portocală și mentă – răcoare și prospețime
          • Limonadă cu căpșuni – dulce, acrișoară și răcoritoare
          • Frunze de mentă, lămâie și liniște – rețeta unei veri perfecte
        • Băuturi de casă cu alcool
          • Lichior de vișine - Vișinată
          • Lichior de cireșe - Cireșată
          • Lichir de afine - Afinată
          • Lichior de zmeură - Zmeurată
      • Rețete de 15 minute
        • Guacamole, pastă mexicană de avocado
      • Rețete de 30 de minute
        • Cartofi prăjiți cu fripteuza cu aer cald Air Fryer
      • Grădina de acasă
        • Grădina de legume
        • Livada de pomi fructiferi
        • O oază de liniște și relaxare
      • Preparate tradiționale
        • Jumări de porc crocante la exterior și fragede în interior

Limonadă cu căpșuni – dulce, acrișoară și răcoritoare

Ingrediente

1 kg căpșuni

4 căni și jumăte de apă

1 cană de suc de lămâie

1/2 cană de zahăr

frunze de mentă proaspată

miere (optional)

cuburi de gheață

          Mod de preparare


  • Pregatim siropul pentru limonada. Punem la fiert jumatate de cana de apa (125 ml) cu jumatate de cana de zahar (130 gr), amestecam si lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca pana la temperatura camerei.

  • Spălăm și curățăm căpșunele de codițe (eu anul acesta am avut productie mare) și le tăiem în două sau trei, ca să fie mai ușor de transformat în piure. Punem căpșunele în blender și le facem maruntim, după care strecurăm piureul printr-o sită pentru a separa sucul de semințe și a avea astfel o limonada mai „fină” (nu este neaparat necesara aceasta faza, puteti sa le lasati cu seminte deoarece nu sunt foarte mari)

  • Rupem frunzele de mentă de pe tulpina, le spalam si le adaugam in vasul in care vom fece limonada. Eu am avut mentă de grădină și am ales de acolo cateva frunze direct de pe tulpina.

  • Pune apoi in vas piureul de capsuni, apa, siropul de zahar, suc si felii de lamaie si amestecam. Dam vasul la rece in frigider pentru 30 de minute, dupa care putem servi.

  • În momentul servirii putem adăuga cuburi de gheață.


Eu am avut producție frumoasă de căpșuni anul acesta

Am cules căpșunile

Bineânțeles că nepoțeii sunt nelipsiți, aproape că nu puteam eu culege cât puteau ei să manânce 😃 

Le spălăm, codițele le vom rupe după ce vor fi spălate

Curățăm de codițe și dăm la blender

Vom obținr un suc delicios pe care, îl vom pune intr-un vas impreună cu zahărul, feliuțele și sucul de lămâie și menta pe care îl vom da la rece pentru 30 de minute

Google Sites
Report abuse
Page details
Page updated
Google Sites
Report abuse