Ingrediente
1 vânătă
1 dovlecel
1 ceapă roșie (sau albă)
1 ardei gras roșu
1 ardei gras galben (sau verde)
3 roșii potrivit de mari
măsline fără sâmburi (opțional)
busuioc mărunțit
sare și piper
200 g prosciutto crudo
2 linguri ulei
parmezan ras pentru decor
busuioc verde pentru decor
Mod de preparare
Pregătim legumele, dovlecelul și vânata, le spălăm, iar vânăta o curățăm parțial de coajă. Le tăiem cubulețe potrivit de mari. Spălăm roșiile și le tăiem cubulețe, iar ceapa solzișori.
Intr-o tavă antiaderentă, punem untul și adăugăm vânăta, dovlecelul și ardeii tăiati felii. Adăugăm roșiile tăiate cubulețe și la final ceapa tăiată solzișori.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190-200 grade celsius pentru 30-40 minute. Inițial acoperim tava cu folie de aluminiu, iar după 25-30 minute scoatem folia și lăsăm legumele să se rumenească.
Cât timp legumele sunt la cuptor, tăiem prosciutto fâșii și îl rumenim pentru 4-5 minute intr-o tigaie în care am pus 2 linguri de ulei. După ce s-a rumenit frumos, scoatem prosciutto din tigaie și îl păstrăm la cald.
Pregătim o farfurie, adăugăm legumele, punem câteva fășii de prosciutto, putem adăuga și câteva măsline tăiate rondele (dar nu este neapărat necesar) și radem parmezan deasupra.
Să aveți poftă !
Pregătim legumele, dovlecelul și vânata, le spălăm, iar vânăta o curățăm parțial de coajă.
Le tăiem cubulețe potrivit de mari.
Spălăm roșiile și le tăiem cubulețe, iar ceapa solzișori.
Intr-o tavă antiaderentă, punem untul și adăugăm vânăta, dovlecelul și ardeii tăiati felii.
Adăugăm roșiile tăiate cubulețe și ....
.... la final ceapa tăiată solzișori.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190-200 grade celsius pentru 30-40 minute. Inițial acoperim tava cu folie de aluminiu, iar după 25-30 minute scoatem folia și lăsăm legumele să se rumenească.
Cât timp legumele sunt la cuptor, tăiem prosciutto fâșii și ...
... îl rumenim pentru 4-5 minute intr-o tigaie în care am pus 2 linguri de ulei.
După ce s-a rumenit frumos, scoatem prosciutto din tigaie și îl păstrăm la cald.
Pregătim o farfurie, adăugăm legumele, punem câteva fășii de prosciutto, putem adăuga și câteva măsline tăiate rondele (dar nu este neapărat necesar) și radem parmezan deasupra. Să aveți poftă !