Ingrediente
Pentru friptură:
500 g fleică de porc
500 g pulpă de porc
50 ml ulei de floarea soarelui
boia de ardei dulce
sare și piper
Pentru cartofi natur:
500 g cartofi
boia de ardei dulce (opțional)
20 g unt cu 80% grăsime
sare
pipperoncino măcinat (opțional)
piper proaspăt măcinat
verdeață pentru decor
Pentru salată:
500 g spanac
2 tije de apio
1/2 ardei geas roșu
1/2 ardei gras galben
100 g varză roșie (opțional)
dressing (o parte oțet, 2 părți apă, 1/2 linguriță zahăr, 1/4 linguriță sare)
Mod de preparare
Fleica de porc o porționăm după preferință, o condimentăm cu sare, piper și puțină boia de ardei dulce. Într-o tigaie antiaderentă, adăugăm uleiul, punem tigaia la foc mediu pentru 2 minute după care adăugăm fleica porționată. Rumenim fleica pe ambele părți și adăugăm pulpa de porc feliată. Acoperim cu capac și lăsăm 20 de minute (amestecând din când în când să nu se ardă).
După 20 minute încercăm carnea cu o furculiță să vedem dacă este făcută (furculița trebuie să intre ușor în ea). Dacă nu este suficient de fragedă putem adăuga 20 ml apă și mai lăsăm 10 minute. Scoatem friptura intr-un bol și o păstrăm la cald. Dacă doriți, în sosul rămas în tigaie putem adăuga puțină apă (20 - 30 ml) și lasăm 4-5 minute la foc mediu spre mic pentru a se forma un sos cu care să stropim cartofii pentru a le da un gust mai rafinat.
Cât timp se gătșste carnea ne ocupăm de cartofi - îi curățăm de coajă, îi spălăm, îi feliem și îi punem la fiert la foc mediu în apă în care am pus puțină sare și 20 g unt (pentru a evita sfărâmarea în timpul fierberii). Când sunt fierți, scoatem pe un platou, asezonăm cu sare, piper, boia dulce și după preferință cu pipperoncino măcinat și pentru cine dorește puțin din sosul de la carne, păstrăm la cald și definitivăm salata.
Alegem spanacul de codițele inestetice și de impurități, îl clătim cu apă rece. Tăiem ardeii fâșii, tijele de apio și varza roșiie . Intr-un bol încăpător punem legumele tăiate adăugăm spanacul și în cele din urmă dressingul și amestecăm. Dressingul avem grijă să îl adăugăm chiar înainte de servire pentru a evita ca spanacul să-și schimbe culoarea și să se înmoaie.
Aranjăm pe farfurie friptura, adăugăm o parte din cartofii asezonați deja și o porție gneroasă de salată.
Să aveți poftă !
Fleica de porc o porționăm după preferință, o condimentăm cu sare, piper și puțină boia de ardei dulce. Într-o tigaie antiaderentă, adăugăm uleiul, punem tigaia la foc mediu pentru 2 minute după care adăugăm fleica porționată.
Rumenim fleica pe ambele părți și adăugăm pulpa de porc feliată. Acoperim cu capac și lăsăm 20 de minute (amestecând din când în când să nu se ardă).
După 20 minute încercăm carnea cu o furculiță să vedem dacă este făcută (furculița trebuie să intre ușor în ea). Dacă nu este suficient de fragedă putem adăuga 20 ml apă și mai lăsăm 10 minute.
Scoatem friptura intr-un bol și o păstrăm la cald.
Dacă doriți, în sosul rămas în tigaie putem adăuga puțină apă (20 - 30 ml) și lasăm 4-5 minute la foc mediu spre mic pentru a se forma un sos cu care să stropim cartofii pentru a le da un gust mai rafinat.
Cât timp se gătește carnea ne ocupăm de cartofi - îi curățăm de coajă, îi spălăm, îi feliem ...
.... și îi punem la fiert la foc mediu în apă în care am pus puțină sare și 20 g unt (pentru a evita sfărâmarea în timpul fierberii).
Scoatem pe un platou, asezonăm cu sare, piper, boia dulce și după preferință cu pipperoncino măcinat și pentru cine dorește puțin din sosul de la carne, păstrăm la cald și definitivăm salata.
Alegem spanacul de codițele inestetice și de impurități, îl clătim cu apă rece.
Tăiem ardeii fâșii, tijele de apio și varza roșiie .
Intr-un bol încăpător punem legumele tăiate ...
... adăugăm spanacul și ...
... în cele din urmă dressingul și amestecăm. Dressingul avem grijă să îl adăugăm chiar înainte de servire pentru a evita ca spanacul să-și schimbe culoarea și să se înmoaie.
Aranjăm pe farfurie friptura, adăugăm o parte din cartofii asezonați deja și o porție gneroasă de salată.
Să aveți poftă !