Ingrediente:
6 ouă
1-2 linguri maioneză
verdeață (mărar, pătrunjel)
1-2 linguri smântână dulce
icre de somon
icre negre
sare, piper
Mod de preparare
Ouale spalate cu grija se vor pune la fiert intr-o oala cu apa rece si un praf de sare, aproximativ 8-10 minute
Dupa fierbere, se va elimina apa fierbinte din oala, se adaugata apa rece si cateva cuburi de gheata (optional), se lasa cca 10 minute pentru a se raci foarte bine.
Ouale fierte se curata de coaja, se taie in jumatati , se scot galbenusurile, se zdrobesc cu o furculita sau se trec printr-o sita deasa.
Peste galbenusurile zdrobite se va adauga maioneza, smantana, sarea, piperul si mararul proaspat tocat fin, amestecandu-se totul cu o spatula, pana se va obtine o compozitie omogena (cu o textura moale).
Cu compozitia obtinuta se vor umple jumatatile de ou ( cat va fi necesar pentru a completa locul galbenusurilor, nu mai mult ) . Deasupra se va aseza cu grija caviarul (rosu sau negru - de care aveti).
Pe un platou, se vor pune ouale umplute, urmand a fi decorate cu cateva fire de verdeata.
Platoul cu oua umplute se va acoperi cu o folie (cu rol de a pastra alimentele in stare initiala) si se va da la rece in frigider pana la servire. Platoul poate fi decorat cu frunze de salata verde (dupa preferinta).
Se fierb ouale, se răcesc, se decojesc, se taie in jumătăți
Caviar de somon
Icre negre
Să aveți poftă