Ingrediente
300 g piept de pui
300 g mazăre congelată sau proaspătă
150 g gogoșari la oțet
150 g castraveți murați
300 g morcovi
2 cartofi
2 radacini păstârnac
3 ouă
1 lingurită muștar
300 ml ulei vegetal
sare
piper
2 linguri suc de lămâie
Se pune la fiert pieptul de pui, se spumeaza si se arunca prima apa dupa 5 minute .
Între timp, se curăță și se spală legumele. Păstârnacul se taie în jumatate, cartofii și morcovii se păstrează întregi. După ce am aruncat prima apa de la carne, se adaugă și legumele mai putin mazarea. Se lasă să fiarbă timp de 15-20 minute, fără a fi lăsate să se înmoaie.
Dupa aproximativ 15-20 de minute se scot pe farfurie si se lasa sa se raceasca.
Separat se pune mazarea la fiert, daca este congelata se lasa sa fiarba 3 minute, se clateste cu apa rece pentru a stopa firberea si se da la rece, daca mazarea este proaspata durata de fierbere este de 15-20 minute.
Dupa ce legumele s-au racit, se taie in cubulete mici (aproximativ de marimea unei boabe de mazare).
Se fierb 3 oua (se pun la fiert, unul se scoate dupa 5 minute ca sa avem un galbenus moale si celelalte 2 dupa 10 minute pentru un galbenus tare),se racesc, galbenusurile tari le trecem printr-o sita deasa (le maruntim). Se pun cele 2 galbenusuri fierte tari date prin sita intr-un castron, se adauga galbenusul fiert moale, se omogenizeaza bine si se adauga mustarul, sare, piper si sucul de lamaie. Cu o lingura de lemn sau paleta amestecam si adaugam uleiul in fir subtire, pana terminam toata cantitatea de ulei (maioneza se poate face si la mixer, contrar celor stiute nu se va tăia daca uleiul este rece si se pune in fir subtire). Daca vedeti ca maioneza incepe sa se ”mazărească - adica sa se taie”, aceasta se poate drege foarte usor adaugand in compozitie inca putin mustar. Important este ca uleiul pe care il folosim la prepararea maionezei sa fie rece (de la frigider).
Cand am terminat de pregatit toate ingredientele, le punem intr-un bol si cu o paleta le amestecam pentru o distribuire uniforma. Adaugam maioneza, avang grija sa oprim putina pentru ornat.
Putem orna cu verdeata, gogosari la otet, masline, etc.
Tăiem cubulețe mici legumele
Punem legumele tăiate intr-un bol
Pregăim maioneza
Amestecăm ingredientele pentru o distribuire Punem maioneză si amestecăm
Să aveți poftă !