Vă prezint astăzi o rețetă de clătite americane sau pancakes. Mi se par mult mai ușor de preparat clătitele americane decât cele tradiționale. Deoarece pancake-urile sunt mai pufoase – se prepară mai rapid și sunt ideale pentru micul dejun.
Extrem de gustoasa, simplu de pregatit și cu o aroma deosebită de vanilie si scorțișoară, acestea sunt motivele pentru care această delicioasă prajitură o să vă cucerească.
Prăjitură cu bezea, nucă și cremă de cacao
Un gust de prajitură de casa autentic, o prajitură fină pe care cu siguranță o voi repeta și cu alte ocazii. Pare sofisticată, dar nu e deloc greu de făcut.
Eclere cu cremă de vanilie și frișcă
Mai mult ca sigur, eclerul este una dintre prajiturile copilariei tale, fiind ușor de preparat. In cofetării, nu se găseau multe tipuri de prăjituri în urmă cu zeci de ani, însă eclerul avea ceva special, care atrăgea pe toată lumea, combinația dintre crema fină și cojile ușor rumenite în exterior.
Minitarte cu cremă de vanilie și fructe
Minitartele cu cremă de vanilie și fructe sunt un deliciu rafinat, cu un aluat crocant și o cremă fină de vanilie, decorate cu fructe proaspete, pentru un gust perfect echilibrat între dulceață și prospețime. Ele nu doar un festin pentru papilele gustative, ci și o plăcere vizuală, fiind perfecte pentru mese festive, evenimente sau pur și simplu pentru a te răsfăța cu un desert deosebit.
O prajitura simpla, ieftina si foarte gustoasa. Se poate face cu fructe de orice fel, proaspete, congelate, din compot (visine, cirese, caise, piersici,etc.)
Vafe simple sau cu miere și fructe
Se pregătesc foarte rapid și nu aveți nevoie de ingrediente sofisticate. Sper să vă placă rețeta mea și să o pregătiți cu plăcere.
Cu siguranță, prăjitura ”Alba ca Zăpada” este una dintre cele mai cunoscute și apreciate rețete de desert din bucătăria românească. Este extrem de îndrăgită de pe vremea bunicilor noștri, datorită cremei delicate de lămâie, ușor acrișoară. Rețeta de prăjitură Alba ca Zăpada poate fi servită la ocazii festive, dar poate fi și doza de răsfăț pentru membrii familiei tale. Totuși, înainte să intri în bucătărie, trebuie să te înarmezi cu puțină răbdare, pentru că necesită un proces puțin mai amplu. Cu toate acestea, rezultatul final va merita fiecare minut.
Cu dedicație pentru dna Dr. Anca Dabija
Prăjitură cu cremă de mascarpone, frișcă și fructe de pădure
Această prăjitură cu cremă de mascarpone, frișcă și fructe de pădure este un desert elegant și răcăros, perfect pentru iubitorii de dulciuri delicate și aromate. Combinația dintre crema fină și frișca bătută creează o textură catifelată, iar fructele de pădure, precum zmeura, coacăzele sau murele, adaugă un contrast fructat și ușor acidulat, ce echilibrează dulceața desertului.
Tiramisu cu frișcă și mascarpone
Tiramisu, este acea felie de prăjitură cu frișcă și mascarpone, pișcoturi stropite cu espresso și pudrate cu pudră de cacao plină de savoare și arome sofisticate
Clătite clasice umplute de fructe, gem, și diferite toppinguri
Această rețetă de clătite este ideală pentru un mic dejun sau un desert delicios, combinând clătitele pufoase cu toppinguri și fructe proaspete care adaugă un gust dulce-acrișor perfect echilibrat de caramelul cremos.
Această combinație este perfectă pentru momentele în care vrei să te răsfeți cu un desert rafinat, dar simplu de preparat.😉
Această rețetă de ciocolată este un desert fin, ușor de preparat, care va încânta papilele gustative ale oricui. Ciocolata topită se îmbină armonios cu nucile crocante și fisticul savuros, creând un desert rafinat și satisfăcător. Nucile adaugă o textură plăcută, iar fisticul, cu gustul său ușor sărat și distinctiv, completează perfect dulceața ciocolatei. Se poate prepara rapid și ușor acasă și este o alegere perfectă pentru iubitorii de dulciuri care apreciază ingredientele naturale și gustul autentic.
Vafele cu înghețată sunt o combinație interesantă de texturi și arome, pot fi servite pe tot parcursul verii. Prospețimea înghețatei şi savoarea fructelor creează o experiență gustativă echilibrată și de neuitat.
Prăjitură turnată cu brânză de vaci
Prajitura turnată cu branză este fragedă, aromată și perfectă la orice ocazie. Blatul fin și pufos combinat cu branza de vaci alcatuiesc un desert exceptional.
Tartă cu cremă de brânză și fructe
O tartă cu aromă fină de unt, textură de aluat fraged, care se fărâmă ușor când muști dar totuși rămâne ferm când tai o felie ... Ce îți poți dori mai mult?
Prăjitură cu mere, nucă și caramel
Prăjitură cu mere, nucă și caramel, reteta ușoară, ieftină, dar bună rău. O prajitura rapida, un desert sanatos pe care il putem servi ori de cate ori avem pofta de ceva dulce. Ingrediente simple și la îndemâna tuturor, rezultat delicios.
Bezelele, micile deserturi care au început în ultima perioadă să fie tot mai apreciate sunt nici mai mult, nici mai puțin decât un amestec de albușuri bătute și zahăr, amestec atent proporționat care uneori poate crea dependență. Astfel, proporțiile ingredientelor introduse în rețetă vor fi mereu constante.
Prăjitură cu rahat și nuca în foi de napolitană
Foile de napolitană și crema de vanilie în care se pun din belșug bucăți de rahat și nucă prăjită fac din acest desert unul extrem de aromat, dar și rafinat, în același timp. Este o delicioasă prăjitură pentru o duminică în familie și nu numai.
O prajitură foarte pufoasă, ușoară și răcoroasă, cu ingrediente non-grase indicată ca desert pentru copii, dar și pentru adulți 😉
Când ai multe mere faci cea mai bună tartă din ele. Dacă adaugi în ea și o cremă fină de mascarpone ți se topește în gură. E exact tarta aia care îți amintește de bunici.
Acest pandispan este desertul copilariei cu siguranta! Un desert clasic, rapid si apreciat de toata lumea, rețeta este simplă cu ingrediente la îndemana oricui.
Crema de zahar ars este un deliciu pentru simțurile noastre și reprezintă o modalitate minunată de a incheia o masa intr-un mod rafinat si elegant. Acest desert cremos și dulce este făcut de regulă din zahăr caramelizat, lapte și ouă și este adesea servit cu fructe proaspete
Cremă de vanilie pentru torturi și prăjituri
Crema de vanilie, crema de lapte fiartă este elementul de bază pentru numeroase rețete de tarte, torturi, rulouri sau eclere. Crema de vanilie presupune ingrediente simple, poate fi aromatizată în numeroase feluri și e gata în timp record.